Aktywne Wpisy
koleżanka robi sobie tatuaże teraz w różnhych miejscach i ma chłopaka, który uważa to za paskudztwo jednak ona powiedziała, że to jej ciało i ma gdzieś jego zdanie i będzie sobie robiła co chciała. Co myślicie o takiej kobiecie, czy taki związek jest poważny czy zależy jej na partnerze jeśli tego z nim nie konsultuje? #tatuaze #rozowepaski #zwiazki

bizzi0801 +7
Ten bąbel na uchu cały czas mu rośnie
Jak wrócił z odwyku w kwietniu to był mniejszy
#danielmagical #chlopakizraszei
Jak wrócił z odwyku w kwietniu to był mniejszy
#danielmagical #chlopakizraszei
źródło: Bez tytułu
Pobierz

Domyślam się, że nie jest to nic trudnego, ale ja nie miałem z tym nigdy do czynienia, kierunek studiów absolutnie z tym niezwiązany, ale muszę wybrnąć z problemu i tutoriale nic nie pomagają. Phpmyadmin, z bazy danych o wypadkach na drogach mam nr drogi i datę zdarzenia (między innymi). Muszę wypisać ile wypadków zdarzyło się na danej drodze w kolejności malejącej. Wypisać mi się udaje, ale jak zrobić kolejność malejącą?
Kombinuję z tym:
$zapytanie="SELECT nrdrogi, COUNT(datazdarz) AS 'iloscpowtorzen' FROM Pomorzewypadki GROUP BY nrdrogi DESC";
Ale to mi tylko sortuje nrdrogi od największego do najmniejszego, a jak podstawię ilosc_powtorzen do grupowania to tak jakby podsumowuje tylko ile jest poszczególnych rekordów w kolumnie. Jak to rozwiązać?
Ps. Proszę, nie śmiejcie się ;).
Komentarz usunięty przez autora
@maxel111: GROUP BY nie przyjmuje parametrów ASC / DESC, do sortowania użyj funkcji ORDER BY
Suma wypadków na danej drodze w danym dniu, w kolejności malejącej:
SELECT nr_drogi,data_zdarz,COUNT(*) AS cnt FROM Pomorze_wypadki GROUP BY nr_drogi,data_zdarz ORDER BY cnt DESCWidzę tylko, że tutaj pogrupowało według wypadków w danym dniu. I mam np., że najwięcej wypadków było 2 stycznia na drodze NR X (10), a potem ta
SELECT nr_drogi,COUNT(*) AS cnt FROM Pomorze_wypadkiWHERE MONTH(data_zdarz) = 1
GROUP BY nr_drogi
ORDER BY
@BunkMoreland: , dzięki!