Wpis z mikrobloga

Zazwyczaj takie typowe przeziębienie, katar, kaszel, ból głowy, stan podgorączkowy i ogólna zwała. Minim pięć dni :/

@szpongiel: nie rozumiem, siedzę w tej klimie cały rok, a jedyne L4 jakie brałem to na grypę żołądkową.
@feuer: czoło nie boli? a zatoki sprawdzałeś?
  • Odpowiedz
mamy 2016 rok a ludzie nadal myślą że klima może być tylko włączona lub wyłączona. Nadal nie odkryli, że można ustawić np. komfortowe 24'C

@hrumque: no ale tutaj właśnie chodzi o to że fanatycy klimatyzacji ustawiają jakieś chore 18 stopni, to nienormalne że siedząc w pomieszczeniu mam mieć na sobie gruby sweter. W tym momencie na zewnątrz jest 25 stopni czyli idealnie, ale już wszędzie włączają ten mrożący wiatr
  • Odpowiedz
@piotr1985gg: ale jak na dworzu upal, to specjalnie nosisz ze soba bluze, zeby w biurze ktos mogl klime sobie podkrecic bardziej? Zalozysz bluze, a i tak klima napierdziela Ci po dloniach, to chyba w rekawiczkach by trzeba bylo siedziec. A nie musze mowic, ze to dosc niekomfortowe. Jeszcze nie daj Boze jak klimatyzator w Ciebie wycelowany. Albo w warszawie tramwaje jezdza, z tych nowszych, to maja chyba ustawione 18 stopni. Wchodzisz
  • Odpowiedz
Prawidłowo, nic bardziej nie irytuje nić obecność klimy ale NIE WŁONCZAJ BO MI ZIMNO/BENDEM CHORY. I potem się kisisz w 30-stopniowym upale. Musiałem kiedyś 3 gorące miesiące letnie przesiedzieć w zespole takich, nigdy więcej.

@Marmite: Same here. Człowiek przy biurku siedział a był mokrutki. Jeszcze kilka kompów włączonych nonstop dodatkowo nagrzewają i sauna gotowa. Ja nie jestem w stanie pracować w takich warunkach. Wolałbym zamarzać przy kompie niż w takiej saunie
  • Odpowiedz
@goferek: protip dla ambitnych posiadaczy smartfonów Samsung z IRDA - zainstalujcie SURE i macie swój osobisty pilot do klimatyzacji. U mnie w robocie działa wyśmienicie.
  • Odpowiedz
@inrzynier: zależy na jaką temperaturę jest ta klima ustawiona oraz również jaka jest różnica temperatur pomiędzy pomieszczeniem, a na zewnątrz.
Nie mam nic przeciwko klimie, tylko idiotom, którzy #!$%@?ą nią na maksa i ustawiają np. 18 stopni, gdy na zewnątrz jest 30 i wszyscy przychodzą w lekkim ubraniu, nie przygotowani do siedzenia w lodówce.

Duża różnica temperatur, gdy wchodzisz rozgrzany do zimnego, aby tam potem przemarznąć na kość, to jest właśnie
  • Odpowiedz
Duża różnica temperatur, gdy wchodzisz rozgrzany do zimnego, aby tam potem przemarznąć na kość, to jest właśnie najgorsza sytuacja, w której najłatwiej o przeziębienie.

@szpongiel: no to się zgadzam. 18 stopni to pomyłka, tak samo zbyt duża różnica.
  • Odpowiedz
W tym momencie na zewnątrz jest 25 stopni czyli idealnie, ale już wszędzie włączają ten mrożący wiatr

@wdzwr: na zewnątrz w cieniu jest 25 stopni, natomiast w nagrzewanym słońcem biurze będzie automatycznie więcej, rozumiesz to? po to jest klima, żeby równoważyć ciepło wydzielane przez kilkanaście osób i komputerów, dwa plotery i trzy kserokopiarki. porównanie temperatury zewnętrznej z biurem to jakaś abstrakcja.
  • Odpowiedz