Sandały w każdej konfiguracji wyglądają po prostu źle - czy na stopach bosych, czy odzianych w skarpety. W ogóle nie wiem, jak można je nosić - dla mnie to podobuwie.
@polarcamel: ok, wracam do głębszych rozmyślań @miki4ever: cóż... rożnie to bywa, ale takie coś nie wyglada najlepiej. Wydaje mi się, że nie po to te buty mają tyle odkrytej powierzchni żeby to, co odkryły zasłaniać skarpetą... To tak jakby założyć rybaczki/krótkie spodenki i do tego grube rajstopy - nonsens.
@tommi321: Nigdy nie zrozumiem dlaczego to niby wiocha. Sam nie noszę sandałów, ale dla mnie widok skarpet jest dużo bardziej estetyczny od owłosionych stóp z brudem za paznokciami (nie chodzi o brak higieny, chodząc cały dzień po mieście paznokcie będą brudne nawet, gdy kąpałeś się przed wyjściem)
Może nie od razu wiocha, ale połączenie skarpety + sandały jest po prostu bez sensu. Sandały ubiera się w ciepłe i upalne dni, żeby stopa się nie kisiła w opakowaniu, więc po jaką cholerę ubierać jeszcze do nich skarpety?
@tommi321: @swiatus85: @2ndLaw: #coolstory: niedawno w Mediolanie -- jakby ktoś nie wiedział, jednej ze światowych "stolic mody" -- widziałem zestaw sandały+skarpety na wystawie sklepowej. W sklepie Prady. Na najmodniejszej ulicy Via Montenapoleone. Same buciki oczywiście kosztowały w przeliczeniu jakieś 3000 CBLN.
Także taka to polska, cebulacka stylówa. Zrobiłem nawet fotkę na potrzeby mirko, ale nie chciało mi się wrzucać.
@rudy_bigos: w innych krajach ludzi stac na porządne, skórzane sandaly, w ktorych stopa sie nie poci. Dodatkowo na prozno szukac takich brudasow, ktorzy nie sa w stanie obciac paznokci.
@tommi321: podniecanie się tym kto założył skarpety do sandałów jest jedną z najbardziej #!$%@? rzeczy pod słońcem.
sam nie noszę sandałów w ogoóle ale zdecydowanie bardziej wolę oglądać ludzi w skarpetach niż oglądać ich stopy. zdecydowana większość ludzi na ziemi ma problem ze stopami, mniejszy lub większy.
@tommi321: co jeśli jest zbyt ciepło na zwykłe buty, a zbyt zimno na sandały bez skarpet? Założyć sandały i skarpety? Och nie, przecież podludzie z wykopu mnie zhejtujo : O
Mojemu bratu tłumacze od kilku ładnych lat że skarpety i sandały noszą tylko wieśniacy
@agaciksa: A niby dlaczego? Czy noszenie skarpet i zamkniętych butów, to też "wieśniactwo"?
Dużo mężczyzn ma problem z nadmierną potliwością stóp. W zamkniętych butach będą im się pocić podobnie, jak w sandałach bez skarpet. Porządne przewiewne skarpety i sandały to wg mnie bardzo dobre rozwiązanie tego problemu. Nieco komicznie może wyglądać, gdy ktoś założy krótkie spodenki i
Sandały i dobrze do nich dobrane skarpety to bardzo dobre rozwiązanie na wysokie temperatury i dużo bardziej higieniczne niż brak skarpet albo skarpety i zamknięte buty.
@eshabe: masz kolego racje. Sam nie potrafie zalozyc sandalow bez skarpet. Po prostu mnie odrzuca. Wtedy zwykle musze chodzic w klapkach wszedzie jak jakis menel albo w sandalach i skarpetach. Tylko w moim przypadku wynika to z innych koniecznosci.
@miki4ever: cóż... rożnie to bywa, ale takie coś nie wyglada najlepiej. Wydaje mi się, że nie po to te buty mają tyle odkrytej powierzchni żeby to, co odkryły zasłaniać skarpetą... To tak jakby założyć rybaczki/krótkie spodenki i do tego grube rajstopy - nonsens.
Może nie od razu wiocha, ale połączenie skarpety + sandały jest po prostu bez sensu. Sandały ubiera się w ciepłe i upalne dni, żeby stopa się nie kisiła w opakowaniu, więc po jaką cholerę ubierać jeszcze do nich skarpety?
@2ndLaw: jak to z ukrycia? Przecież stoi centralnie przed nim a i zdjęcie jest ostre i wyraźne.
@swiatus85:
@2ndLaw:
#coolstory: niedawno w Mediolanie -- jakby ktoś nie wiedział, jednej ze światowych "stolic mody" -- widziałem zestaw sandały+skarpety na wystawie sklepowej. W sklepie Prady. Na najmodniejszej ulicy Via Montenapoleone. Same buciki oczywiście kosztowały w przeliczeniu jakieś 3000 CBLN.
Także taka to polska, cebulacka stylówa. Zrobiłem nawet fotkę na potrzeby mirko, ale nie chciało mi się wrzucać.
sam nie noszę sandałów w ogoóle ale zdecydowanie bardziej wolę oglądać ludzi w skarpetach niż oglądać ich stopy. zdecydowana większość ludzi na ziemi ma problem ze stopami, mniejszy lub większy.
wrzuć tu.
@agaciksa: A niby dlaczego? Czy noszenie skarpet i zamkniętych butów, to też "wieśniactwo"?
Dużo mężczyzn ma problem z nadmierną potliwością stóp. W zamkniętych butach będą im się pocić podobnie, jak w sandałach bez skarpet. Porządne przewiewne skarpety i sandały to wg mnie bardzo dobre rozwiązanie tego problemu. Nieco komicznie może wyglądać, gdy ktoś założy krótkie spodenki i
@eshabe: masz kolego racje. Sam nie potrafie zalozyc sandalow bez skarpet. Po prostu mnie odrzuca. Wtedy zwykle musze chodzic w klapkach wszedzie jak jakis menel albo w sandalach i skarpetach. Tylko w moim przypadku wynika to z innych koniecznosci.
Skarpety jak wszyscy wiedza nie sa