Aktywne Wpisy

zbyszko17 +222
Zapraszam do pisania swoich propozycji "na chlopski rozum" na temat zwalczenia powodzi na śląsku. Zaczne od mojej, skoro na Wiśle jest rekordowy niski poziom wody to może przekierujemy rzekę tak aby plynela do Wisły? #powodz

aegypius +283
Czy ten naród już totalnie zdziczał i pozbył się jakichkolwiek przejawów człowieczeństwa i rozumu?
Pamiętam 1997 i powódź (jako obserwator, nie uczestnik):
- ludzie brali sprawy w swoje ręce, bo rząd był jak dziecko we mgle
- wędkarze przyjeźdżali ze swoimi łódkami
- właściciele składów budowlanych dawali piasek
Pamiętam 1997 i powódź (jako obserwator, nie uczestnik):
- ludzie brali sprawy w swoje ręce, bo rząd był jak dziecko we mgle
- wędkarze przyjeźdżali ze swoimi łódkami
- właściciele składów budowlanych dawali piasek

Nawiązuje do wpisu http://www.wykop.pl/wpis/17751125/pytanie-pytaniedoeksperta-pomocy-poznan-prawo-wyna/
Sytuacja jest taka:
Rozmawiała z włascicielem w kwietniu przez telefon, podczas tej rozmowy obydwoje zgodzili się, że najlepiej jeśli umowę rozwiążą z koncem maja, dodałą też, że resztę czynszu w maju wyśle wtedy, kiedy będzie miala. On się na to zgodził. 12 maja typ wchodzi do mieszkania (kolejny raz) bez zapowiedzi, bez pukania, powiadomienia czegokolwiek, co więcej wchodzi bez pukania do pokoju laski, gdzie ona spała w łozku (półnago). Wyszła do niego, myslala, że chodzi o to rozwiazanie umowy, jednak gosc przyszedl i zaczal sie na nia wydzierac, straszyc itd Powiedzial, ze nie pamieta rozmowy przez telefon jakoby zgodzil sie na doslanie pieniedzy, kiedy bedzie mogla. Pamieta o tym, ze umowe maja rozwiazac z koncem maja, jednak jesli nie bedzie placic w terminie to musi sie wyniesc natychmiast. Kiedy laska powiedziala mu, ze w takim razie przesle mu ta reszte jak najszybciej odpowiedzial, ze nic nie ebdzie mu przesylac i spytal 'ile masz przy sobie?' XD ona nic nie miala wiec zmusil ja do napisania oswiadczenia, w ktorej zobowiazuje sie do zaplaty tej zaleglosci do poniedzialku do godz. 19 i jesli tego nie zrobi to poddaje sie dobrowolnej egzekucji. Gdy spytala się, co jesli nie uda jej się zebrac pieniedzy do poniedzialku to odpowiedzial, że 'jeden jego telefon i nie znajdzie pracy przez 20 lat'. Gosc caly czas ja straszyl rzeczami typu" nie wiesz kim jestem, nie chcesz ze mna zadzierac itd.
Stąd prośba o pomoc prawną, na prawnika tak na szybko ją nie stać. Ja nie za bardzo jestem zaznajomiony z tą tematyką od strony prawa.
wołam @Adams_GA @Maljevic
Proszę o pomoc
@kyloe tak, ona chce zapłacić mu np. za kilka dni. Ona nie ma pieniędzy w tej chwili i nie jest w
Nie doprecyzowałeś, czy ta umowa jest na ten moment wypowiedziana, czy jest to umowa zawarta na czas określony, jeżeli nie, to jaki jest okres jej wypowiedzenia
Wklejam tez umowę
źródło: comment_1F220tOPTv6PJhPOd0p6lw453YFQpMFa.jpg
Pobierzźródło: comment_NJB8xxttz9bA6n19sJJrFDbv7ULmJCLH.jpg
Pobierzźródło: comment_njjTSkXd5qA4GSh9AqG88WAucuGFAq2O.jpg
PobierzUmowa na ten moment nie jest wypowiedziana, zwłoka majowa sięga 5 dni! Dziewczyna się z nim umawiała na to, żeby w maju rozwiązać umowę, bo za dużo płaci mu + opłaty zmienne z umowy wzrosły nagle po miesiącu wynajmu i się utrzymują wyższe cały czas. W kwietniu z nim ustnie umawiała się, że umowa będzie zerwana w maju, tak że do końca maja tam będzie mieszkać i