Aktywne Wpisy
EleganckiSkrzat +12
Sprzęty, które okazały się strzałem w 10. Takie perełki, poprawiające życie, spędzany czas. Dla mnie? Pierwsze z brzegu to czytnik e-booków oraz dobre słuchawki bezprzewodowe. Mój must have, który wymieniam co kilka lat na topowe modele. U Was?
_gabriel +16
Żyjemy w czasach, gdzie ku%$#stwo staje się czymś normalnym i pożądanym przez społeczeństwo. W historii świata jeszcze nie było takiej sytuacji, gdzie degeneracja była tak silnie promowana za pomocą mass mediów i pompowane były w to tak potężne pieniądze. W ciągu 10-15 lat normy tak się przesunęły, że prawdziwi, normalni ludzie nie potrafią się odnaleźć w obecnej rzeczywistości i popadają w nałogi oraz depresję.
Ateizm jest dość nowym i powszechnym zjawiskiem, wielokrotnie
Ateizm jest dość nowym i powszechnym zjawiskiem, wielokrotnie
przebranie jest luźną interpretacją bajki o Alicji w Krainie Czarów - jest to troszkę steampunkowa Alicja, która z pomocą Kapelusznika i reszty towarzystwa z Obłąkanej Herbatki zaatakowała Krainę Czarów. panu Gąsienicy/Absolemowi zabrała fajkę (akurat nie ma na zdjęciu), upolowała Białego Królika (jego futro mam na ramieniu, a zegarek wisi na szyi), a Królowa Kier wisi po prostu jako karta przyczepiona gdzieś do stroju. kota z Cheshire nie dało się załatwić, ale komu by tam on przeszkadzał, skoro zrezygnował już z kapelusza Kapelusznika.
do stroju dołączyłam jeszcze buteleczki z kolorowym trunkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) podpisane karteczką "Drink me" (wiszą sobie u prawego biodra), ciastko "Eat me" niestety zdążyłam już zjeść, a steampunkowe okulary przepadły na juwenaliach :D różne karty przyczepione do stroju miały pomagać w zidentyfikowaniu postaci, za którą się przebrałam, bo niestety mimo moich starań niewiele osób kojarzyło poszczególne elementy, a patrzyli na ogół i strzelali, że ktoś z Piratów z Karaibów, z Gry o tron, czy nawet Ciri z Wiedźmina ( ͡° ʖ̯ ͡°)
jednak bardzo cieszę się, że większość szybko odgadywała moją koncepcję i dostałam kilka pochwał, a kilka osób nawet chciało sobie zrobić zdjęcie z Alicją. może to niezbyt wiele, ale dla mnie to bardzo miłe, że ktoś docenił, bo mam motywację do tworzenia kolejnych cosplayów.
#cosplay #deefy #alicjawkrainieczarow #diy
@Francisco_dAnconia: nóż był w tamtym roku (pic), ta wersja miała być steampunkowa i drewniany pistolet bardziej pasował ;>
Komentarz usunięty przez moderatora