Wpis z mikrobloga

Miraski, powoli mi idzie to nagrywanie płyty, ale tak sobie dłubię od czasu do czasu coś przy niej. Niektórzy może pamiętają, że jeden album mam już za sobą, dla przypomnienia tutaj: http://www.wykop.pl/wpis/13882899/mirki-i-mirabelki-jakis-czas-temu-nagralem-plyte-i/

W związku z tym, że sklecenie całości potrwa jeszcze bardzo długo to postanowiłem się podzielić jednym kawałkiem, który uważam za ukończony. Chociaż, kto wie, co tam się jeszcze w nim zmieni w finalnej wersji ( ͡° ͜ʖ ͡°) W kwestii gatunku to trochę #postrock i trochę #blackmetal a w zasadzie to #postblackmetal

#tworczoscwlasna #mojaplyta #chwalesie

Zapraszam do słuchania i otwieram swój tag, a co!? #forsakenplaces ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Edward_Bernays: Dzięki.

@Melcma: Nie słucham Dream Theater to nie wiem. Z tym szufladkowaniem to bardzo ciekawa sprawa jest swoją drogą. Z jednej strony moja płyta znalazła się na JustDSBM a z drugiej odrzucili moją aplikację na Encyclopaedia Metallum twierdząc, że to Shoegaze. Także mamy już Depressive Black Metal, Shoegaze, Post-BlackMetal, a ty jeszcze słyszysz w tym Metal Progresywny (tak piszą o DT na Wiki). Ja biorę to za
  • Odpowiedz
@RealAKP: uwierz mi, nie ma w tym ani Black ani Depressive Black. Jak się biorę za nagrywanie, z zamiarem nagrania DSBM to mi wychodzi cos podobnego jak twoja plyta, tylko usuwam
  • Odpowiedz
@Melcma: Wierzę, na szczęście nie pisałem tego z zamiarem nagrania DSBM, ani nie twierdzę, że to DSBM, nie wiem czy wczytałeś się w to co napisałem ale to ktoś inny to tak sklasyfikował ( ͡º ͜ʖ͡º) Ty natomiast zrobiłeś z tego rock progresywny co świetnie pokazuje jak płynne i subiektywne są definicje gatunków wg. niektórych. Wg. mnie moja muzyka zahacza klimatami o Flight of Sleipnir
  • Odpowiedz
@RealAKP: co tam na warsztat wrzuciles btw?

ja mam Bandit 112 ale przester nie podoba mi sie wiec dorzucilem tanią kostke metal master Digitech'a brzmi o wiele lepiej. Do perkusji drumkit from hell, a bass nagrywalem elektrykiem, bo stroję w A#/G XD ale tez nigdy nic ciekawego na bassie nie nagralem. Nagrywane w audacity mikrofonem Shure C-1U (mega cichy jest) i sklejanie w fruity loops studio.

Jak usunąłeś dzwięk stukania
  • Odpowiedz
@Melcma: Tak samo jak ty sklejam na FL studio ale ścieżki nagrywam na wbudowanym w FL Edisonie. Korzystam z syntetycznych efektów, zrobiłem screena z konfiguracji dla gitary tła. Pozbycie się słyszalnych odgłosów bicia kostki, to zasługa głównie ustawień reverba. Ale marzy mi się smyczek elektryczny, znasz może jakiś sposób, żeby uzyskać podobny efekt nie wywalając grubych cebulionów na to urządzenie?. Bas nagrywam na basie, mam taką starą Jolane Galaxis. Wszystko
RealAKP - @Melcma: Tak samo jak ty sklejam na FL studio ale ścieżki nagrywam na wbudo...

źródło: comment_dIuhGTvqleqQo3LTEC5M58OHzkPHyVNv.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz