Wpis z mikrobloga

@2PacShakur: Nie wątpię, że w SAA są chrześcijanie, ale to jest chyba pokazówka. Trochę ostatnio zaczyna mnie denerwować ta papka medialna. W TV wiadomo FSA super - wojownicy o demokrację, ofiary a zero wzmianek o Nusrze, zero i mordowaniu. Zero o atakach na dzielnice mieszkalne i o gazie. Zero o dzihadistach. A z drugiej strony na wykopie mam wrażenie że panuje jakąś moda na wybielanie Asada. Przecież to dokładnie taki sam
@jagodnik: Assad to #!$%@?, ale:
a) to nie on wywołał to, co się tam dzieje
b) jak się go zmusi do dogadania z Kurdami (czemu chyba ruskie są przychylne) to jest najlepszą opcją do szybkiego zakończenia wojny
c) jak się go obali to będzie taki sam burdel jak w Libii ostatnio czy w Afganistanie w latach 90. bo nie ma tam żadnej sensownej siły, która mogłaby go zastąpić
@jagodnik:

Przecież to dokładnie taki sam bezlitosny #!$%@? jak ekipa z FSA&Explodingfriends.

no raczej nie

Bombardowania dzielnic mieszkalnych, szpitali

no sorry to jest wojna, cywile w większości uciekli na tereny kontrolowane przez rząd. Zostali, ci którzy popierają terrorystów i ani trochę mi ich nie szkoda. Mają im kwiatki z nieba zrzucać? TO JEST WOJNA, na wojnie giną ludzie, na tym ona polega.

mordowanie na samym początku opozycjonistów

jakiś dowód? Bardzo wiarygodne