Wpis z mikrobloga

@Zawod_Syn: jeżdżę na thrustmaster t150 i widzę różnice między padem a kierą. Dzisiaj pierwszy raz jebłem nowymi słuchawkami o łóżko jak w mistrzostwach profesjonalnych w ostatnim oesie przy 40km/h wylecialem w przepaść i zdałem sobie sprawę ze juz nie mam powtórek... A miałem być w rajdzie na podium. Codemasters dało rady.
@Zawod_Syn: Co Cię skłoniło żeby zamiast 700 na t150 wydać 1300 za t300? Przyznam szczerze, że sam miałem taki dylemat, a doświadczenie w jeździe na kierownicy mam kilkuletnie i mój wybór padł na 150tkę.
@Zawod_Syn: I dobrze, bo nie można się poddawać. Tu trzeba cierpliwości żeby osiągnąć pewien poziom. Ja sobie gram spokojnie. Praktycznie zero większych dzwonów. Cały czas na dojechanie. Jestem na ostatnim poziomie Championship, czyli Masters i wygrałem do tej pory tylko jeden rajd. Zawsze dojeżdżam w pierwszej trójce. Nie mam z tym problemu jak niektórzy na oficjalnym forum Codemasters. Jeżdżę, poznaję odcinki, zbieram kasę na kolejne fury. Bez spiny. Gram na PS4
@Zawod_Syn: w pierwszym ustawieniu, chyba stering sensitive, masz procent obrotu. Mam ustawiony na 40 i gra mi się komfort. Poprobuj ja u ciebie będzie. 100 to będzie 1080stopni czyli max tego modelu. Przy ustawieniu FF na poziomie 110-120 proc. Czuć kierownicę i uslizgi. Potem możesz pobawić się w ustawieniach FF jak czuć poszczególne rodzaje odwzorowań, utrata przyczepności, wybije, dohamowania. Polecam się w pomocy.
@glk44: to #!$%@? pogralem. Wlasnie sie kierownica wylaczyla i chyba #!$%@? ja strzelil. Reset konsoli i 3 razy podlaczanie i odlaczanie i nic. Dioda przy mode anie drgnie tak samo kierownica...