Aktywne Wpisy
OVHcloud +103
Cześć!
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
mickpl +575
Stano pedzioł w Kanale Zero, że nie ma pojęcia jak zrobić materiał o lobbingu co do dopłacania deweloperom, dłuższy niż 15 minut, żeby był interesujący i żeby było w ogóle o czym gadać.
No nie wiem. Chyba się da, ja tłukę w koło tylko o tym XD
Stano, do boju. Wątków jest dużo i są ciekawsze niż nawet kariera Natalii Jaroszek.
#nieruchomosci
No nie wiem. Chyba się da, ja tłukę w koło tylko o tym XD
Stano, do boju. Wątków jest dużo i są ciekawsze niż nawet kariera Natalii Jaroszek.
#nieruchomosci
Ogólnie do czego chciałbym wykorzystać taki teleskop to przede wszystkim oglądanie DSO: gromady gwiazd - żeby w kulistych dało się zobaczyć nie tylko chmurkę ale i rozdzielone gwiazdy, galaktyki, mgławice - fajnie byłoby gdyby było widać trochę szczegółów), poza tym w miarę możliwości aby dało się spojrzeć na planety: zobaczenie pasów i WCP Jowisza, widok Saturna z pierścieniami i Tytanem, Wenus w fazach i Marsa z czapami lodowymi.
Jeżeli chodzi o wielkość to potrzebuję czegoś co będzie na tyle mobilne, że można to w miarę łatwo złożyć i rozłożyć, a także przenieść i przewieźć w samochodzie.
Budżet: do 850zł - używane jak najbardziej wchodzą w grę.
To co dotychczas znalazłem:
Sky-Watcher Synta N-130/900 EQ2
Spinor Optics N-130/900 EQ2
Sky-Watcher 150/750 EQ3-2
Synta 8 Sky Watcher - jak wygląda transport tego?
Sky Watcher 102/500 - refraktor
Sky Watcher 120/600 - refraktor
Co byście polecili?
W razie gdyby ktoś miał rozeznanie to jeszcze spytam jakie forum astronomiczne jest najlepsze na takie pytanie? Na którym można liczyć na najbardziej fachowe odpowiedzi?
@AstroMat @namrab @dzangyl @Al_Ganonim - Was też wołam bo będziecie mieć najlepsze rozeznanie w teleskopach
PS. Mam lornetkę 15x70, daje świetne widoki, ale już nie starcza gdy człowiek chce zaglądnąć głębiej w niebo :)
#astronomia #teleskopy #forumastronomiczne #pytanie #refraktory #reflektory