Wpis z mikrobloga

@Afur: Ja tam może doświadczony nie jestem, ale uczyć się technologii Microsoftu jak najbardziej jest w tej chwili sems, do tego UWP może i ma teraz troche zgrzytów i ale myślę że będą to rozwijać i za kilka lat może to bardzo fajnie działać
  • Odpowiedz
@Afur: Oczywiście, w wielkich bólach i po wielu błędach a raczej problemach wieku dziecięcego nareszcie to środowisko jest ujednolicone. Już widać wysyp apek od kolosów takich jak Fitbit, Garmin, Uber, Facebook klepie, Spotify też choć pełnej desktopowej raczej nie porzucą. Sam mam sporo planów wobec tej platformy, w końcu to ma jakiś sens. Oby tylko znów nagle nie zmienili całego środowiska -.- Teraz nie ma jednak już na co a
  • Odpowiedz
@Afur: Wg mnie tak, no i mam taką nadzieję, na coś w stylu Programista15k na UWP :D
A dodam jeszcze, że o ile nad popularnością Windows 10 na telefonach można się spierać, tak na PC już nie ;)
  • Odpowiedz
@Afur: Specjalistą od rynku nie jestem, ale wydaje mi się, że tak. Tym bardziej, że teraz jest wielki boom na IoT. System Windows IoT dopiero co powstał, ma wiele błędów i jest mocno okrojony, ale ma też potencjał i wydaje mi się, że po dopracowaniu zdominuje rynek. Co do PC i smartphonów to nie jestem pewien, niech ktoś inny się wypowie ;)
  • Odpowiedz