Wpis z mikrobloga

Czy wie ktoś jak w Orange TV w dekoderze WHD80 zmienić listę kanałów? Widzę tylko tę od Orange, a chcę ją nieco zmodyfikować, powywalać kanały SD a na ich miejsce dać HD. Paradoks Orange - TVP1 i TVP2 na liście są pierwszymi kanałami, podczas gdy na 40 i 41 jest odpowiednio TVP1 HD i TVP2 HD...

#orange #orangeekspert #orangetv
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@OrangeEkspert: Dlaczego nie ma takiej możliwości? Czy to jest to zbyt trudna opcja dla Waszych programistów? Wykopowi studenciaki zrobią Wam to za wpis do CV. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Albo chociaż układajcie te listy rozsądniej. Prosty przykład dałem wyżej. Kanały HD wyrzucone byle gdzie, zamiast to ładnie posortować.
  • Odpowiedz
@Willy666: Chcę mieć tylko możliwość modyfikacji kolejności, to chyba nie jest aż tak trudne do realizacji? TVP1 w jakości SD jest oznaczony jako kanał nr 1, podczas gdy TVP 1 HD jako 40. Już nie wspomnę o śmieciowych kanałach na początku, a jakieś sensowniejsze typu Discovery czy Eurosport wyrzucone hen daleko, bo po co własnemu klientowi ułatwić życie.
  • Odpowiedz
@Willy666: Pamiętam, że na dekoderze od Cyfrowego Polsatu można było takie rzeczy robić i już wtedy uważałem to za coś zupełnie normalnego. Oczywiście co jakiś czas, wraz z aktualizacjami od CP lista się resetowała, ale poświęcałem kilka minut swego życia i przywracałem wszystko, tak jak chciałem i do nikogo pretensji nie miałem. A tutaj to mądre głowy wiedzą lepiej. Jeszcze zrozumiałbym to, gdyby te kanały były sensownie ułożone, ale takiego
  • Odpowiedz
@khaotic: Przykro nam, jeżeli udostępnione funkcje urządzenia nie spełniają Twoich oczekiwań. Dzięki za opinię i przekazane sugestie. Ciągle dążymy do poprawy jakości świadczonych przez nas usług.
  • Odpowiedz
@OrangeEkspert: okej, rozumiem te standardowe formułki, ale jakby osoby odpowiedzialne za ten profil mogłyby to naprawdę przekazać osobom odpowiedzialnym za oprogramowanie dekodera to byłbym bardzo wdzięczny. Już nie wspomnę o tym, jaki byłbym szczęśliwy, gdyby wraz z aktualizacją software'u doszłaby ta opcja. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@khaotic: Oczywiście, opisaną przez Ciebie sprawę przekażemy do odpowiedniego działu. Użytkownicy naszej usługi zgłaszali do nas już wcześniej takie sugestie. Z tego powodu uruchomiliśmy opcję "kanałów ulubionych". Próbowałeś skorzystać z tej funkcjonalności? Może ona chociaż częściowo rozwiąże Twój problem?
  • Odpowiedz
@OrangeEkspert: Nie rozwiązuje, bo chciałbym mieć TVP1 HD jako kanał nr 1, a nie jako 40. Oczywiście lepiej sobie wybrać kanały ulubione i mieć wszystko tak jakby pod ręką i omijać takie śmieci jak kanał 12 czy te inne z VOD, lub zablokowane, ale to i tak nie jest to co bym chciał. :)

Albo chociaż, żeby w kanałach ulubionych można było zmieniać ich kolejność, to wtedy ok, może być.
  • Odpowiedz