Wpis z mikrobloga

W nawiązaniu do wpisu reanimujemy tag #antyutopia i tworzymy spis książek które warto przeczytać z tego tematu oraz pochodnych niemu. Listę otwieram ja i zachęcam do dodawania nowych pozycji.
Proponuję aby lista była uzupełniana o kolejne tytuły z linkami do serwisów np. lubimyczytac.pl
Kolejność nie jest zobowiązująca gdyż dla każdego czytającego może być inna. Prośba o kopiowanie za każdym razem listy i dodawanie nowych pozycji wytłuszczonych żeby nie powtarzać tytułów.

Lista "MUST READ" z tagu #antyutopia:

1. 'Rok 1984' - autor George Orwell
2. 'Folwark zwierzęcy' - autor George Orwell
3. 'Nowy wspaniały świat' - autor Aldous Huxley
4. '451° Fahrenheita' - autor Ray Bradbury
5. 'Wolność urojona' - autor Edward Strun
6. 'Ślepa wiara' - autor Ben Elton
7. 'Cała prawda o planecie Ksi. Drugie spojrzenie na planetę Ksi' - autor Janusz A. Zajdel/Marcin Kowalczyk
8. 'Limes inferior' - autor Janusz A. Zajdel
9. 'Paradyzja' - autor Janusz A. Zajdel
10. 'Wyjście z cienia' - autor Janusz A. Zajdel

Wołam osoby z tamtego wpisu: @tell_me_more @Gummy @nie_pamietam @leesha @monalisssa @MarianAlkoholik @Wloczykij2 @krdln @Pjekasz @biegajaca_z_nozyczkami

#ksiazki #antyutopia

Kolejny wpis z mojej strony w najbliższym czasie, liczę na wsparcie w dodawaniu tytułów :)

Oczywiście zapraszam do obserwowania tagu: #antyutopia
  • 14
  • Odpowiedz
@sequel: To chyba lepiej będzie najpierw skompletować listę i potem, gdy już wszystko będzie w porządku, to wtedy w nowym wpisie opublikować wszystko. Taką mam koncepcję. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Stanisław Lem, Kongres futurologiczny
Anthony Burgess, Nakręcana Pomarańcza (wersja z językiem angielskim)
Anthony Burgess, Mechaniczna pomarańcza (wersja z językiem rosyjskim)
Anthony Burgess, Rozpustne nasienie
Eugeniusz Zamiatin, My
William Golding, Władca much
  • Odpowiedz
@Zwlaszcza: Wg mnie nie, gdyż lista będzie się ciągle powiększać i chce żeby tag był aktywny stąd fajnie jakby każdy dodawał coś od siebie tworząc nowy wpis zawierający ostatnie tytuły + swoje wytłuszczone (będzie wiadomo które doszły). :)
  • Odpowiedz
@sequel: A, dobra. To ja się dostosuję. Czy mam w takim razie usunąć komentarz, skopiować Twoją listę, dopisać swoje tytuły (z odnośnikami do LC) w nowym wpisie pod tagiem #antyutopia ? Instrukcję dla reszty też przekopiować? Czy jak?
  • Odpowiedz
@Zwlaszcza: Skopiować listę, zrobić odnośniki do np lubimyczytac. A instrukcję proponuję uniwersalną: "Dodając nową pozycję do listy prośba o przekopiowanie ostatniej, wytłuszczenie swoich tytułów i dodanie odnośników do strony np. lubimyczytac." a pod tym dorzucić "Zapraszam do obserwowania tagu: #antyutopia"

Wiem że jest tu sporo pytających o książki tego typu, fajnie będzie coś zorganizować w tej kwestii :)

Zajebiście że chcesz się dołączyć im więcej ludzi tym
  • Odpowiedz