#javascript #webpack #webdev Dawno nie robiłem nic dla siebie. Uwielbiałem kiedyś JADE, ale przez zmianę nazwy, chyba niema co chwilowo się jeszcze ładować w PUG :P
Jaki preprocessor HTML byście polecali obecnie? Głównie chodzi o składnię podobną jak w JADE a nie jako użycie jako systemu templatek, bo apka i tak pod angulaem2 :P
@npsr: Webpacka sam jestem ciekaw ze względu na angulara 2 - aktualnie ogarniam w trybie developerskim (dorzucam parę js do "głównego" html, plus pliki js i html dla komponentów, i olewam to, co miałby zrobić grunt/nodejs) Jestem raczej backendowcem, ale z tego co pogooglałem to Jade nie spodobałoby mi się - wygląda na kolejny język do tego samego czym jest zwykły html/xml i itd - dla czego wsparcie jest w aktualnie
@ppawel: ES6 oczywiście :D A co do Jade - tak, w zasadzie każde IDE umożliwia (more or less) pisanie w podobny sposób HTMLa. Ale pamiętaj, że trzeba go jeszcze czasem czytać a JADE po prostu był piękny i czysty :)
Dawno nie robiłem nic dla siebie. Uwielbiałem kiedyś JADE, ale przez zmianę nazwy, chyba niema co chwilowo się jeszcze ładować w PUG :P
Jaki preprocessor HTML byście polecali obecnie? Głównie chodzi o składnię podobną jak w JADE a nie jako użycie jako systemu templatek, bo apka i tak pod angulaem2 :P
Jestem raczej backendowcem, ale z tego co pogooglałem to Jade nie spodobałoby mi się - wygląda na kolejny język do tego samego czym jest zwykły html/xml i itd - dla czego wsparcie jest w aktualnie
A co do Jade - tak, w zasadzie każde IDE umożliwia (more or less) pisanie w podobny sposób HTMLa. Ale pamiętaj, że trzeba go jeszcze czasem czytać a JADE po prostu był piękny i czysty :)