Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@takapani: nie trzymaj w domu rzeczy, które cię kuszą :) to dobre rozwiazanie na początek. Poza tym zaplanuj też posiłki w domu i o której je jesz. Jeśli po powrocie do domu jesteś głodna, a nie masz gotowego jedzenia, to będzie cię kusić podjadanie.
  • Odpowiedz
@takapani:
Rzuć dietę i po problemie. Jak można motywować się do jedzenia?! Trzeba zmienić nastawienie do pojęcia diety - które jak widać kojarzy się ŹLE. Ewentualnie zmienić GŁODÓWKĘ (bo podjadasz, więc to z definicji głodówka) na prawdziwą DIETĘ - ta ma być przyjemna inaczej będzie tak jak teraz i pewnie yo(l)/(y)o po niej ze szczęścia, bo przecież już koniec tej złej diety!

Jedz dobrze, ćwicz dobrze. Twoje ciało zareaguje na
  • Odpowiedz
@Ch-jogromPL, @easy_tf: Staram się trzymać jednak tę dietę. Są po prostu czasami takie dni, że chodzi za mną w głowie jakaś przekąska i normalnie MUSZĘ ją zjeść, przychodzę do domu i bach. Przyznaję, mam słabą silną wolę ;).
@tab04: 1500 kcal
@monkali: Nie trzymam słodyczy. Ale orzechy mam i uwielbiam, a potrzebuję ich do przygotowania niektórych posiłków. Śmiałam się, że mi to trzeba lodówkę
  • Odpowiedz
@takapani: ogarnij sobie przekąski dietetyczne, walden farms, myprotien, mnóstwo tego jest. Jak masz ochotę na słodkie, fajna sprawa. Jak chodzi za Tobą snickers, i MUSISZ zjeść snickersa i go jesz, to zawsze będziesz gruba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a orzechy sobie po prostu wpisz do diety
  • Odpowiedz
@tusiatko: mozna ale jak @monkali: napisala, malo wykonalne, dla kogos z slaba glowka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@HT-Ron: dla mnie np glodowka to najlepsza pod wzgledem szybkosci palenia tkanki tluszczowej metoda, ale polecam ja tylko dla zaawansowanych ludzi

a tutaj zwykla mirabelka/mirek biora sie za takie rzeczy czasami, to nie tedy droga imo
  • Odpowiedz
@takapani: Ty w ogóle masz jakiś cel? Bo jeśli tak to robiąc takie głupie rzeczy oddalasz się od niego więc może nie jest on tak istotny jak się wydaje.
  • Odpowiedz
@Ch-jogromPL: da się inaczej, tylko jeśli ktoś łamie dietę regularnie to Twój sposób nie zadziała. Ja nie mam poczucia, że z czegoś rezygnuję, bo po prostu zmieniłam nawyki żywieniowe i dla mnie to naturalne :)
  • Odpowiedz