Aktywne Wpisy
Techguy91 +134
Życie 90% ludzi jest niewarte nawet przeżycia. To jest niesamowite jak duże nierówności mają miejsce w tym społeczeństwie, a ludzie już dawno się z tym pogodzili. Z jednej strony mamy ludzi, którzy za swój majątek mogliby kupić pół Polski, pławią się w luksusach i śmieją z proli, a z drugiej areczkow na minimalnej, którym ledwo starcza do pierwszego i jebią w pocie czoła na tych u góry. Nie mówiąc już o jakiejś

hu-nows +75
zapuszkowane dekle nie zawodzą, tym razem babcia została pozbawiona obiadu, obiad dalo się dostarczyc tylko samochodem, tylko wybraną trasą [smuteczek] #poznan
źródło: 1000022768
Pobierz

Jakbyście mieli strzelać, ile bajtów pamięci RAM da radę zmienić na waszym komputerze w każdej klatce tak, żeby utrzymać 60 klatek na sekundę, to ile byście powiedzieli?
Napisałem sobie programik i to sprawdziłem, i jestem trochę zaskoczony.
PS to z jednego wątku, wielowątkowo też sprawdzę, powinno się niby skalować idealnie, ale cholera wie
programik do sprawdzenia, jak ktoś chce (pisany na szybko - wiem, że słaby) http://pastebin.com/M2pT37nG
Czyli że na moim (nie najgorszym) komputerze nie da rady zmienić w każdej klatce gry więcej, niż
na rdzeń, żeby chodziła w
czyli po prostu - póki to, co zmieniasz mieści się w keszu - to się zmieścisz w 60 FPS, jak się nie mieści - to nie da rady...
Trochę słabo, bo zastanawiałem się, jak by napisać grę, w której modeluję zachowanie każdego obywatela. No i d--a, jest powód, dla którego nikt tak nie robi.
W c++. Kod jest w pierwszym komentarzu jak masz ochotę spradzić. Możliwe, że coś jest źle, bo pisałem na kolanie.
To było z ustawianiem innej (kolejnej) wartości w każdej komórce, więc w każdym cyklu oprócz mov było też inc i pobranie dolnego bajta z
Komentarz usunięty przez autora