siranen siranen 12.04.2016, 13:50:58 2 + #programowanie #androidSzukam programistow do odpowiedzi - nie Januszow Biznesu co robia szybko i na dzis.Jak testujecie swoje aplikacje ? UiAutomator + jakies testy jednostkowe ? Macie jakis pomysl do zaproponowania? Ja mam takie cos :// Dependencies for unit testingtestCompile 'junit:junit:4.12'testCompile 'org.mockito:mockito-all:1.10.19'testCompile 'org.hamcrest:hamcrest-all:1.3' // UIAutomator TestingandroidTestCompile 'com.android.support.test.uiautomator:uiautomator-v18:2.1.1'compile 'javax.inject:javax.inject:1'Propozycje mile widziane... ba nawet nagroda bedzie jak bedzie dobrze napisane
1.....p konto usunięte 12.04.2016, 14:17:02 0 + @siranen: Xamarin Test Cloud ;-) Jesli piszesz app w Java mozesz skorzystac z ich Frameworku Calabash.
mdul mdul 12.04.2016, 14:19:02 0 + @siranen: A co dokładnie chcesz przetestować? Ogólnie do Androida jest sporo narzędzi np. Appium.
siranen siranen 12.04.2016, 14:38:45 0 + Ale ja nie chce testowac tylko Smartphonow i Tabletow. Powiedzmy iz bedziemy robic wszystko. Jakies dobre praktyki i zle praktyki ? @1080p @mdul
mdul mdul 12.04.2016, 22:01:16 0 + @siranen Dobre praktyki, hmm... - page object model? z doświadczenia wiem, że na androidzie źle może się kończyć próba interakcji z komunikatami systemowymi i próba otwierania plików w osobnych programach np. pdf
Szukam programistow do odpowiedzi - nie Januszow Biznesu co robia szybko i na dzis.
Jak testujecie swoje aplikacje ? UiAutomator + jakies testy jednostkowe ? Macie jakis pomysl do zaproponowania?
Ja mam takie cos :
// Dependencies for unit testing
testCompile 'junit:junit:4.12'
testCompile 'org.mockito:mockito-all:1.10.19'
testCompile 'org.hamcrest:hamcrest-all:1.3'
// UIAutomator Testing
androidTestCompile 'com.android.support.test.uiautomator:uiautomator-v18:2.1.1'
compile 'javax.inject:javax.inject:1'
Propozycje mile widziane... ba nawet nagroda bedzie jak bedzie dobrze napisane