Mirki, potrzebny mi wizjer do drzwi (judasz) z opcją nagrywania tego, co dzieje się za drzwiami. Bez żadnych dzwonków czy innych badziewi. Najlepiej jakby miał czujnik ruchu, co by nie nagrywał non-stop.
@gravelet: Na razie nie mam co założyć :) Na Allegro są jakieś sprzęty, ale matryca ma marne 0.3Mpx, więc raczej za dużo nie będzie widać na nagraniu...
@sowiq: Spróbuj może samemu coś zrobić coś tymczasowego. Masz judasza? Pożycz od kogoś kamerę internetową na usb, jakiś stary laptop niech nagrywa w pętli.
@Soho: Problem jest taki, że te incydenty nie zdarzają się codziennie. Strzeliłoby mnie coś, gdybym musiał przez 2 miesiące patrzeć na kamerę internetową przyklejoną na izolację i ciągnące się kable ;)
@soft1house: starego laptopa? Jasne, mam eeepc który teraz robi za przycisk do papieru :P @sowiq: to po prostu najbardziej budżetowa opcja jaka mi do głowy przychodzi... Ewentualnie możesz pokombinować z tą kamerką ip od xiaomi
@sowiq: @soft1house ma racje. jesli masz odpowiednio duzy otwor wizjera polecam kamerke samochodowa. moze byc tania g1wh z full hd. nagrywanie w petli masz, nagrywanie aktywowane czujnikiem ruchu masz i masz wyswietlacz ktory robi za wizjer. w sumie jest to najtansza opcja a jakosc obrazu dobra. tylko musisz podciagnac kabel do zasilania ;)
Ktoś coś?
#technologia #zyciewwielkiejplycie #bigbrother #kamery #gadzety #gadget
@Pawel2700: Bardziej chodziło mi o coś w tym rodzaju: http://allegro.pl/brinno-phv-mac-elektroniczny-wizjer-z-czujnikiem-i5675101307.html Tylko że tam piszą o 0.3Mpx. Poprosiłem o przesłanie przykładowego filmu, zobaczymy co odpiszą.
@sowiq: to po prostu najbardziej budżetowa opcja jaka mi do głowy przychodzi... Ewentualnie możesz pokombinować z tą kamerką ip od xiaomi