Aktywne Wpisy

zackson +80
czy ja jestem boomerem aka "kurła kiedyś to było" czy nowa deska Superba to jakaś porażka?
#skoda #motoryzacja
#skoda #motoryzacja
źródło: Untitled
Pobierz
Andrut_japko +485
#alkoholizm
Treningi to jedyna rzecz, która trzyma mnie w trzeźwości. Życzę wszystkim dobrym mordkom, które chcą również z tego wyjść, żeby dopięły swego. Peace yo
Treningi to jedyna rzecz, która trzyma mnie w trzeźwości. Życzę wszystkim dobrym mordkom, które chcą również z tego wyjść, żeby dopięły swego. Peace yo
źródło: temp_file3053140024770009933
Pobierz

Potrzebuję wykonać aplikację, która będzie operowała na bazie 1 MLN rekordów, każdy rekord ~100 bajtów ,więc cała baza około 100 MB. Czy przy takiej ilości muszę bawić się w jakąś optymalizację, vpsy, podział na mniejsze tabele? Ilość rekordów nie będzie rosła, do tego będą utworzone indeksy. Operacje wykonywane na bazie to selecty z where, grupowaniami, funkcje sumujące itd (np. sum(wartosc) - sumowanie z miliona rekordów). Wymaganie w czasie przetwarzania danych to max 1-2 sekundy / zapytanie, tak aby dało sie w miarę sensownie korzystać. Nie będzie złączeń tabel, podzapytań etc.
Pytanie: czy to będzie działać na zwykłym hostingu współdzielonym? Innymi słowy - czy 1 mln rekordów to dużo dla mysql?
Ale namieszałem :D
crawler_address1.56 sek ( 2,6 mln rekordów)
SELECT * FROM crawler_address LIMIT 100