Aktywne Wpisy

chico_lachowski +31
istnieje jeszcze jakiś serial jak LOST albo breaking bad (+BCS) ktory wciagnie tak bardzo? szukam i znalezc nic nie moge, same g---o.
#seriale
#seriale
źródło: {FEDE0422-23C2-424A-9C73-E0684AFFC409}
Pobierz
MondryPajonk +18
„Nie było luksusów, ale było życie” – te słowa najlepiej oddają klimat tamtych czasów. Czasy, które dla wielu z nas są jedynie synonimem „komuny”, nie rozumiejąc jednak, jak wiele to w sobie niosło. Dziś, gdy mamy więcej – więcej rzeczy, więcej technologii, więcej „nowoczesności” – czy naprawdę mamy więcej życia? Więcej komfortu, wygód i gadżetów, ale co z tym, co naprawdę miało wartość? Dziś jesteśmy jakby bardziej samotni w tłumie ludzi, odcięci
źródło: 1
Pobierz

#pytanie #technika #energetyka #inzynieria #technologia
źródło: comment_nNVbVO6wXhaSVJ2mIXnxtzwwYyqHpeWi.jpg
Pobierz@urs6: Bezdomni będą mieli przerypane, chyba, że też śpisz na ulicy, albo spędzasz na niej kilka godzin dziennie po zmroku.
@Harmonijka:
A u mnie widoki z takim oświetleniem wzbudzają nostalgię i jakieś inne miłe odczucia
"Niewielka 4-tysięczna gmina Trzebielino pod Słupskiem jako pierwsza w Polsce wymieniła lampy uliczne na energooszczędne LED-y - zastąpiły ponad 350 lamp sodowych, które są standardem w naszym kraju.
Efekt dla budżetu był natychmiastowy - wydatki za prąd ze 110 tys. zł, spadły do niespełna 60 tys. zł. Inwestycja pochłonęła ok. 300 tys. zł, więc zwróci się za 4 lata i w
@Szrlh: robią klimat
Andrychów coś takiego miał w planach, @DOgi bo to Twoje tereny, coś tam zmienili?
Masz tutaj przykład z Bydgoszczy:
@tytanos: zacznijmy od tego że większość latarni jest własnością spółek energetycznych i nigdy do tego nie dojdzie
Jako pieszy czuję się bezpieczniej, bo jest nieporównywalnie jaśniej, a jako kierowca jestem zachwycony widocznością - całe otoczenie dróg jest znacznie bardziej kontrastowe i łatwiej dostrzec obiekty z dużej odległości.
PS
Wysokość słupa oświetleniowego, jego położenie względem chodnika, długość i kąt wysięgnika, sama oprawa i zastosowany w niej rodzaj soczewek, ma bardzo duże znaczenie.
W moim mieście wymieniono prawie wszystkie oprawy na ledowe (słupy w większości zostały stare) i ,niestety, w niektórych miejscach w mieście kierowcy nie są zadowoleni. Ja też nie.
Niektóre lampy nie świecą jednak tak jak