Wpis z mikrobloga

Dziś znalazłem gołompia. Wyglądał jak ofiara wypadku (coś z prawym skrzydłem). Zapakowałem go w pudło i do weterynarza.
Opcje były dwie, eutanazja w schronisku albo dać mu 2 tygodnie i leczyć. Wybrałem opcję 2. I mam gołompia na balkonie, leczenie to unieruchomienie skrzydła (co też pani weterynarz uczyniła i antybiotyki, na krwiaka) , złamane skrzydło (jakaś kość prowadząca) i niegroźna rana u nasady skrzydła. Całość zgrabnie zaopatrzona u weterynarza. Zobaczymy co z niego będzie, czy będzie latał czy nie. Przynajmniej koteły go nie zjedzą. #golebie #ptaki
LubieKawe - Dziś znalazłem gołompia. Wyglądał jak ofiara wypadku (coś z prawym skrzyd...

źródło: comment_zwPnGgchj1ufmbA4Q7c7YbCxo6VWykS6.jpg

Pobierz
  • 91
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kahor: Żyje, żyje, ma nowe większe lokum na balkonie. Został pupilkiem żony, znosi mu smakołyki dla ptaszorów. W środę jadę z nim do weterynarza, zobaczymy jak się skrzydło pozrasta.
  • Odpowiedz
Golomp po zdjęciu opatrunku, weterynarz twierdzi, że ok. Zabrałem gołompia na duży pusty plac, ale nie chce latać. Spieprzał po ziemi. Przy próbie łapania próbował startować ale coś niemrawo zawija tym uszkodzonym skrzydłem. Myślę, że jak dwa tygodnie miał to zaklejone do ciała to teraz jak z człowiekiem, bez rehabilitacji ani rusz ( może do Rept go będę woził ( ͡º ͜ʖ͡º) ). Przy odklejaniu tego plastra/taśmy
LubieKawe - Golomp po zdjęciu opatrunku, weterynarz twierdzi, że ok. Zabrałem gołompi...

źródło: comment_YrG63EwnNIqQkZc3GUZkwErmgJSVTmrH.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Dziś nadeszła pora pożegnać się z gołębiem, uzgodniłem że zaopiekują się nim w http://www.lesnepogotowie.pl/ .
Zawiozłem go do Mikołowa i oddałem mam nadzieję w dobre ręce. Mają tam wolierę z gołębiami po przejściach, więc z innymi inwalidami będzie mu chyba lepiej niż w małej skrzynce na balkonie. Chyba happy end. #golomp , #ptaki . @davgranded
http://www.wykop.pl/wpis/17161363/dzis-znalazlem-golompia-wygladal-jak-ofiara-wypadk/
LubieKawe - Dziś nadeszła pora pożegnać się z gołębiem, uzgodniłem że zaopiekują się ...

źródło: comment_sJSczU80bmLUGdF3NDmEHG8boNAeRPcZ.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz