Aktywne Wpisy
ronaldrogal +1470
Ostatnia cyfra po zaplusowaniu wskaże ci z którą kuzynką się zapomnisz na rodzinnej popijawie i spłodzisz radosnego bąbelka z ogonem i płetwami
#glupiewykopowezabawy #heheszki
#glupiewykopowezabawy #heheszki
mickpl +702
Jacy oni są dzisiaj bezczelni XD
Ten twardy, nieludzki, zamordystyczny współczynnik minimum wynosił 1 miejsce parkingowe na mieszkanie w zabudowie miejskiej, 1,5 miejsca w podmiejskiej.
#nieruchomosci #codzienneministerstworozwoju #deweloperka #lobbing
Ten twardy, nieludzki, zamordystyczny współczynnik minimum wynosił 1 miejsce parkingowe na mieszkanie w zabudowie miejskiej, 1,5 miejsca w podmiejskiej.
#nieruchomosci #codzienneministerstworozwoju #deweloperka #lobbing
Mniejsza już o to co jest bazą do fermentacji. Tak z biologicznego punktu widzenia? 12 Blg, temperatura w zakresie, data ważności około rok w przód.
#winiarstwo #piwowarstwo
Ich zdechłość.
Ale kiedy robione? Mnie w styczniu powoli startowały. Czasem po 2 godzinach widać pianę, a czasem trzeba poczekać dobę i więcej.
( ͡° ͜ʖ ͡°) a tak serio to głównie co napisał @gumis112211
@PIWOWARSTWO: 18-19 st C
@PIWOWARSTWO: Tak, używałem oxi na każdym etapie.
@PIWOWARSTWO: W lodówce na wysokiej półce, około 5 st C.
@Peter_Mountain: była ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@AdwokatBoga: W sobotę około południa zadane. Wczoraj wieczorem zero oznak fermentacji, zmartwiłem się i zmierzyłem blg
No i jakie to były drożdże? Takie uwodnione w torebce, aktywne?
Wg mnie to przechowywanie im zaszkodziło. Jedne wytrzymają dodanie do zimnego moszczu, inne zginą w 10 stopniach
Co prawda ja dawałem czasem drożdże bezpośrednio do moszczu, bez uwadniania ich wcześniej(startowały dłużej) Ale mogą sobie nie dać rady i paść jak nie będą miały wystarczająco dużo żarcia(cukru) i pożywki, a 12 blg to trochę mało