Aktywne Wpisy

Kolorowezworki +223
Zdałem sobie sprawę, że przepisowa jazda po Polsce jest nie lada wyzwaniem. Podczas moich ostatnich wyjazdów, których trasa łącznie to ponad 2k km, postanowiłem sobie, że będę jechał w 100% zgodnie z przepisami. W przypadku ograniczenia prędkości - tempomat +7km/h bo o tyle mniej więcej zawyża mój prędkościomierz. Inni kierowcy się zachowują jak jakieś małpy - podjeżdżają pod dupę, machają łapami, migają światłami, wyprzedzają i hamują przed maską, wyprzedzają na trzeciego, wyprzedzają

bugzer +2
#komputery #internet #pc #gry
Kiedyś byłem zapalonym graczem, ale nie mogłem sobie pozwolić na fajny sprzęt bo zwyczajnie mojego starego nie było na to stać. Od tego czasu mineło 15 lat, kupiłem swoje mieszkanie i wypadało by kupić jakiś fajny komputerek do gier, ale wypadłem z rynku na naście lat i kompletnie nie wiem gdzie szukać. Ile teraz trzeba wydać na PC, żeby pograć
Kiedyś byłem zapalonym graczem, ale nie mogłem sobie pozwolić na fajny sprzęt bo zwyczajnie mojego starego nie było na to stać. Od tego czasu mineło 15 lat, kupiłem swoje mieszkanie i wypadało by kupić jakiś fajny komputerek do gier, ale wypadłem z rynku na naście lat i kompletnie nie wiem gdzie szukać. Ile teraz trzeba wydać na PC, żeby pograć

#zwiazki
@Elmuszka: Patrząc na kraje Europy zachodniej, które od wielu lat promują równouprawnienie na siłę, odrzucenie tradycyjnych wzorców, konsumpcjonizm, można zauważyć zwiększoną ilość rozwodów.
@Janusz_Lubikwasa:
Inna mentalność. Wtedy częsta zmiana partnerów była raczej potępiana, tak samo jak tzw. "związki nieformalne" - więc istniał taki społeczny nacisk na stałe związki (przynajmniej w Polsce). Teraz ludzie dobijający do 25 lat mają często za sobą ponad 10 różnych partnerów seksualnych, a to wprost przekłada się na większe prawdopodobieństwo zdrady (jest to nawet udowodnione).
Druga sprawa, że takie stałe związki wcale nie oznaczają, że ludzie są sobie wierni :). Żeby się przekonać, można posłuchać opowieści w pracy - albo najlepiej pojechać na szkolenie lub do sanatorium ;). Wydaje mi się, że teraz też jest mniejszy wstyd by wziąć
@Janusz_Lubikwasa: Panie, jaki sukces. Te związki żyją jedynie przyzwyczajeniem i nawzajem siebie partnerzy ograniczają. To, że są ze sobą od 30 lat często jest spowodowane dziećmi. W wieku 40 Grażyna widziała nic, nauczyła się niczego, zdobyła nic, ale za to ma męża od 30 lat i 2 dzieci wychowanych w biedzie.
To jest sukces?
Poza tym kiedyś większość ślubów była brana bo wpadki, nie ma się
Jest też wiele innych czynników, z przykładu ci podam moich rodziców - formalnie sa razem ale w rzeczywistości to mieszkają osobno, matka nie chce rozwodu
źródło: comment_iPHQu9azfrnEFEnAn7gVdaPhPNSzAJtb.jpg
Pobierzja poznalem swoja w 1 tygodniu na studiach I bylo to 18 lat temu....ciagle jestesmy razem
@Janusz_Lubikwasa: brak godności.