Wpis z mikrobloga

@ImperiumCienia: To prawda, pierwsza styczność z linuxem moja to nauka bash'a bo kumpel ze studiów informatycznych (lol 4 lata starszy ode mnie) potrzebował pomocy w zadaniach. Druga to zainteresowanie się głębiej tematem sieci i ciekawość czy faktycznie tak łatwo złamać.
@przepelnieniebuforu: Pakietów to ja mam 1 310 000, wysłanych 316k, 29926 ARP 50435 ACK czyli teoretycznie powinno już dawno być :D a w airodump (tam gdzie pokazuje sieci) data jest 512 a to się pokrywa z IVs więc to to samo chyba ;D Dobra to czytam co zrobiłem źle ;-)

Aireplay leci cały czas
@przepelnieniebuforu: Jedyne co zrobiłem poza poradnikiem to użycie --ignore-negative-one

Ma to wpływ ?

Jak nie chcesz to nie musisz pomagać nie nalegam ;D

Nie mogę znaleźć o co chodzi z flagą ale jedyne co mi się udało znaleźć to że wyskakuje błąd "Error while getting interface flags" lecz nie pamiętam czy go miałem. Jednak ten błąd wyskakuje przy airmon nie aireplay
Bez screenshotów i z dość no nietechnicznym opisem...
Flagi/przełączniki (to te opcje po "-" w terminalu ( ͡º ͜ʖ͡º) ). Chętnie pomogę, bo temat ciekawy i fajny, ale najpierw doczytaj, żebyśmy się rozumieli ( ͡° ͜ʖ ͡°).
@przepelnieniebuforu: Faktycznie to są flagi przecież O.O jaki ja głupi.

No to przy aireplay miałem -3 -b --fakeauth -e

W ogóle nie wiem czemu najpierw miałem wlan0mon (wszyscy mają mon0) a jak zacząłem od początku to mam wlan1mon

dobra Cumplu żeby Cię nie męczyć ostatnie krótkie pytanie i odpowiedź - czy to możliwe że przez 3h znalazł tylko 632 IVs i mam uczyć się od początku bo coś pochrzaniłem.