Wpis z mikrobloga

@Oskarek89: Mój ojciec zmarł na raka płuc. Palił 60 lat. Nigdy nie chciał iść do lekarza, jak w końcu poszedł do lekarza, ten rozłożył ręce i powiedział, że jest już za późno. Z płuc nastąpiły przerzuty na mózg. Rak to #!$%@?.
@Oskarek89: Wysyp jest wszelkich chorób. Ostatnie 3 laski z którymi się spotykałem, chorowały na mniej lub bardziej poważne choroby. Jedna miała bardzo poważną. Wujaszek zachorował jakiś czas temu,chłop jak dąb, jak się z nim witałem to mi miażdżył dłoń podczas gdy sam mam mocny uścisk. Okazało się że całe życie rósł mu śluzak na sercu i w pewnym momencie zrobił się za duży i bah, sepsa itd, dawali mu 10% szans
@Oskarek89: Stary, lwia wiekszosc nowotworow wczesnie wykrytych daje 90% szanse na wyleczenie. (Studiuje na UM, to nie sa dane z dupy) Dopiero gdy to zaniedbasz to z czasem jedyne co moga zrobic to leki przeciwbolowe i chemia. Rozumiem ze sie boisz, sam tez sie boje ale mimo to polazlem na badania. Warto zyc dla bliskich i tych ktorych kochasz a by sie badac trzeba miec ogromna odwage. Nikt nie jest niezniszczalny.