#piwowarstwo Warzyłem dzisiaj swoją drugą warkę z ekstraktów, dodałem za dużo chmielu i wyszła mi zbyt gorzka. Jest szansa, że po fermentacji goryczka nieco złagodnieje, albo czy da się ją jakoś zbić?
@ZydowskiZarzadPowierniczy: Po fermentacji goryczka będzie mniejsza, jeszcze będziesz narzekał że jest za mała. Po zabutelkowaniu będziesz mógł ocenić, ale jak gada #tomaszkopyrazblogublogkopyracom, dopiero za czecim łykiem.
@Nebayh: Wyszło mi 16 litrów 14 blg. W przepisie było 50g chmielu angus czy agnus, ale dopiero pod koniec się skapnąłem, że przepis jest na większą ilość.
Jak w meczu Legia-Aston Villa padnie więcej niż 5 goli, to losowy plujsujący mirek, nie zielonka i nie z czarnej listy, dostanie 1916 zł. #rozdajo #mecz #legia
Warzyłem dzisiaj swoją drugą warkę z ekstraktów, dodałem za dużo chmielu i wyszła mi zbyt gorzka. Jest szansa, że po fermentacji goryczka nieco złagodnieje, albo czy da się ją jakoś zbić?
@Hankete: @korkoczong: no dobra, czekam