Aktywne Wpisy
robertx +790
ŚWIADKOWIE JEHOWY NIKOGO NIE KRZYWDZĄ MORDO!!!!!!
Ciocia mojej żony leży i umiera w szpitalu. W poniedziałek miała wypadek samochodowy, jak każdy ŚJ miała przy sobie oświadczenie, że odmawia przyjęcia krwi nawet w obliczu zagrożenia życia. Taki dokument ma niestety moc prawną i lekarze są bezsilni.
Ma krwawienie wewnętrzne, hemoglobina leci na pysk (aktualnie poniżej 5!!!), jest podpięta do respiratora.
Nikt jej nie operuje bo w jej stanie bez możliwości podania krwi żadna
Ciocia mojej żony leży i umiera w szpitalu. W poniedziałek miała wypadek samochodowy, jak każdy ŚJ miała przy sobie oświadczenie, że odmawia przyjęcia krwi nawet w obliczu zagrożenia życia. Taki dokument ma niestety moc prawną i lekarze są bezsilni.
Ma krwawienie wewnętrzne, hemoglobina leci na pysk (aktualnie poniżej 5!!!), jest podpięta do respiratora.
Nikt jej nie operuje bo w jej stanie bez możliwości podania krwi żadna
Po wczorajszym newsie o dołączeniu Expanse do Azure Microsoft pojawił się pierwszy większy artykuł na dużym portalu [ TheMerkle ] o tematyce kryptowalut.
W artykule poznacie najciekawsze szczegóły związane z protokołem Expanse, ja wymienię te ważniejsze:
1. Nie miało ICO ponieważ postawiło na uczciwą dystrybucję
2. Wykorzystuje DAO (zdecentralizowana autonomiczna organizacja- czyli taka firma, którą tworzą wszyscy, nie da się jej prawnie skrzywdzić)
3. Developerzy i akcjonariusze nie mogą dumpować ceny ponieważ protokół jest tak napisany, aby trzymał fundusze expanse zamknięte wydając jedynie 10% w czasie przez długi okres czasu - jest to wspaniały bodziec dla ludzi, którzy będą rozwijać expanse ( oczywiście bodzieć psychologiczny ).
4. I dla tych którzy nie wiedzą Expanse wykorzystuje podobnie jak Ethereum prosty język programowania.
Ogólnie Expanse jest dużo mniej niż ETH a posiada bardzo zbliżone cechy, a do tego jest to projekt wykorzystujący DAO - wszyscy będziemy tworzyć firmę o nazwie Expanse.
Jest to bardzo dobra inwestycja w projekt, który dopiero tak naprawdę startuje. W przeciwieństwie do wszystkich innych altów jakie weszły do Azury, a ich ceny się podniosły momentalnie - EXP przyjął wiadomość nieznacznym ( póki co ) wzrostem co oznacza, że jest traktowana dosyć poważnie - i jest to być może cisza przed burzą, gdyż wykres wskazuje najbliższy punkt oporu w granicach 0.004.
Trudno tutaj odpowiedź na pytanie "jaka będzie cena za tydzień, dwa itp". Moja zasada jest taka, że nigdy nie przewiduję i nie gdybam co do cen kryptowalut w przyszłość zbyt daleko, gdyż jest to rynek zbyt ślizgi w przeciwieństwie do forex itp.
Na podstawie krótkich podpowiedzi związanych z Ethereum, ilością dostępnych EXP na tle ETH i innowacyjnością w postaci DAO jaką posiada EXP dałem wam fundamenty do budowania inwestycji.
Najważniejszym punktem na jaki teraz czekamy jest oficjalne info od devów o ich celach na najbliższe tygodnie/ miesiące, a także częstość update i PR.
(gdybanie) Co jest jeszcze ciekawostką - Expanse jest jedynym istniejącym protokołem, który z powodzeniem mógłby zastąpić Ethereum.
1. Jeżeli w Ethereum pojawi się jakiś większy problem to Exp od razu wzrośnie kosztem spadku Eth
2. Połączenie sił Eth i Exp w przyszłości spowoduje wzrost ceny ich obu
3. Ethereum zostało według mnie dosyć mocno przecenione na starcie i odbija się to teraz dłuższą korektą, radzę wziąć to pod uwagę przy planowaniu inwestycji w Exp (bez podniecania się zbytnio) - jednak exp jest tak dużo tańszy obecnie od Ethereum w fazie korekty procentowo co pozwala się domyślać, że na pewno 0.0026 nie jest jego maksymalnym punktem możliwości na chwile obecną.
http://themerkle.com/expanse-community-driven-smart-contract-platform-and-cryptocurrency/
@kryptopomocnik: Zaskoczyłeś mnie ponieważ, ja o tym głośno nie mówiłem ale również fundamentalnie podchodząc przychodziło mi ostatnio na myśl że są wszelkie bardzo mocne przesłanki do tego by EXP zastąpił nawet ETH pod względem kapitalizacji - bo daje stabilniejsze podstawy do wzrostów i bezpieczeństwo ( brak możliwości manipulowania kursem przez dev - no i
Piszesz fajnie, prosto i w sumie ciekawie będę czytał dalej
@prezes513: Dzięki, staram się. Chciałbym abyśmy my, Polacy mogli zarobić razem jakieś fajne pieniądze u spierdzielać od tych idiotów z rządu i Europy.
A przede