Aktywne Wpisy
Lukardio +115
Mam nadzieje że #marszniepodleglosci zostanie ,,odzyskany" i będą brali wszyscy ludzie niezależnie od wyznawanych poglądów.
#polska #11listopada #lgbt #marszrownosci #patriotyzm #neuropa #4konserwy
#polska #11listopada #lgbt #marszrownosci #patriotyzm #neuropa #4konserwy
dziobnij2 +603
Poszedłem na kawę do maka i spotkałem podróżnego, który przyjechał do #gdynia z psem, kaczką i gąską. Zwierzaczki były grzeczne i szły przy nodze.
Otóż wyobraźcie sobie że idąć do pracy, szkoły, na uczelnię wszędzie, wokół znajduje się kilku muzułmanów, osób pochodzenia arabskiego. W przerwie są z wami na fajce, na szybko idziecie z nimi do maka, wieczorem wychodzicie na p--o. Ja w kilku przypadkach po kilku tygodniach znajomości dowiadywałem się że laska czy koleś pochodzą z bliskiego wschodu.
Tak więc wieczorem byliście na piwie, rano idziesz do pracy/na uczelnię i po kilku godzinach dowiadujesz się że w Brukseli były zamachy. Ich reakcja jest taka sama jak wszystkich innych, wiesz że mają z tym tyle wspólnego co Ty. Równie dobrze ich mogło jebnąć. I co? Wczoraj byliście razem na piwie, dziś razem pracujecie, a wieczorem domagasz się ich deportacji i idziesz z pochodnią i widłami pod ich domy?
Oczywiście wiadomo że patologia istnieje, w niektórych miejscach jest jej tutaj naprawdę sporo i wiadomo że coś jest tutaj nie tak, ale na podstawie własnych doświadczeń z życia, pracy, ulicy wiesz że większość osób spoza Europy ma z tym g---o wspólnego.
#neuropa #4konserwy #francja #belgia #zamach #terroryzm
jaką odpowiedzialność zbiorową? abdeslama policja podejrzewała o terroryzm już dawno temu, musiał sie stawiać na policji i po jakimś czasie uznali, że nie stwarza zagrożenia. Europejskie służby nie są przystosowane i nie potrafią działać, Amerykanie
@SerCheddar: XDDDDDDDDDDD
1. Pojedź na fawele.
2. Rozdupc czerep jakiegoś Ronaldo bo
@SerCheddar: Być może.
@SerCheddar:
Hmm, to może dlatego sam Liban, kraj, który ma 4.5 mln mieszkańców przyjął ponad milion uchodźców.
A Polska, kraj prawie dziesięciokrotnie większy robi aferę o ile? Kilka tysięcy?
Polacy, którzy chronili żydów podczas II wś ryzykując życiem, przewracają się teraz w grobach.
Myślisz że kogo Twoi koledzy muzułmanie posłuchają w kryzysowej sytuacji- Ciebie czy swoich braci w wierze ? (╭ರ_⊙)
@terion: żydzi byli częścią naszego społeczeństwa i kultury. A ta banda terrorystów i p-------w nie jest.
@detalite: Albo biali, heteroseksualni, katoliccy strażnicy więzienni
Tylko co właściwie z tego wynika?
Poza tym, że statystycznie przestępstwami zajmuje się częściej biedota, a nie lekarze czy programiści?
@SerCheddar:
O, nawet nie musiałem długo czekać.
Patrz dwa posty wyżej.
@d_____b: Twój post zasmucił IRA, ETA i Czerwone Brygady. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Pracowałem kiedyś w UK z chłopakiem z Pakistanu (taka była oficjalna wersja) Był miły, spokojny, małomówny i dosyć pracowity. Coś mi jednak nie pasowało, bo wyglądał trochę inaczej niż pozostali pakole w firmie. Dla mnie wyglądał jak Talib. Miał długie włosy, brodę i zawsze chodził w czapce. Bin Laden jak nic. Kiedyś w rozmowie podszedłem go trochę i wygadał się, że jednak jest z Afganistanu.
@kinlej: