Wpis z mikrobloga

@Songox25: W Gothicu zwierzęta jak ubiłeś to miałeś spokój, przynajmniej do następnego rozdziału. W Morrowind ciągle jakieś dziadostwo się szwendało. Jedyna rzecz jaka była lepsza w Morrowind to to że można było wybudować swoją rezydencję, lub też pomnik jakiegoś bóstwa na pustkowiu, kompletnie od zera. No i w Gothicu było też że jeśli miałeś na sobie jakąś dziwną zbroje to NPC nie chciały z tobą gadać lub napadały cię (zbroja
  • Odpowiedz
  • 0
@m00n: jest ultra graphic mod dx11, zerknij na YouTube jest tam też instrukcja instalacji, ale wymagania to ma p--------e ;p
  • Odpowiedz
@Songox25: Pamiętajmy, że gdyby nie Gothic to nasz Wiedźmin nie wyglądałby tak jak wygląda. W ciągu ostatniego roku przeszedłem sobie znowu Gothica 1-3. W 1 zaskoczyło mnie z dzisiejszej perspektywy najbardziej to jaki on jest w sumie krótki. I świat jest stosunkowo niewielki. W 2 już się jednak trochę trzeba było namęczyć. 3 to już jest niestety drastyczny spadek poziomu fabuły. Wielki świat, ale taka powtarzalność, że szkoda gadać. W
  • Odpowiedz
@Songox25: Jeżeli boisz się grafiki w Jedynce, to polecam grać z modem Mroczne Tajemnice. Nie dość, że mod korzysta z tekstur z Dwójki, to jeszcze dodaje naprawdę sporo, na przykład pięć nowych obozów, mnóstwo nowych NPC, misji. Możesz dzięki temu odkryć Jedynkę na nowo po tylu latach.

• Odpowiedz
@Songox25: Pamietam jak po premierze mialem może 7-8 lat i tata kupił gothica. Powiem Ci tak, nie da sie opisać tego uczucia ktore towarzyszyło pierwszemu kontaktowi z grą. To byla, jest i bedzie nadgra. Od tamtego czasu nigdy juz nie poczulem tego samego siegajac po jakikolwiek tytuł.
  • Odpowiedz
@Songox25: Co do "reakcji NPCów" to pamiętam w Wiedźmin 1 gdzie interakcja też była na wysokim poziomie jak przebiegało się obok "ludzi" i jeden sypał tekstem "D--a mnie swędzi" co ci deweloperzy to ja nie wiem czasem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Songox25: Piękne podsumowanie tak zacnej gry. Pamiętam, jak za gówniaka największe wrażenie robiła na mnie noc. W dzień szwendałeś się po mieście, to kogoś pobiłeś w dzielnicy portowej ( ͡° ͜ʖ ͡°), to z jakimś nowobogackim pogadałeś. A w nocy to zupełnie inna bajka- wszyscy spać, Ty mogłeś robić prawie wszystko na co miałeś ochotę i te nocne dźwięki! A jednak kiedy szedłem w nocy do
  • Odpowiedz