Aktywne Wpisy

LeonL +747

Ukiss +21
Polacy jeżdżą coraz starszymi samochodami - przeciętny wiek auta w Polsce (stan na I połowę 2024 roku) to już 14,7 lat, czyli o ponad 2 lata więcej niż dekadę temu. Średni wiek pojazdów stale rośnie od 2015 roku.
Najpopularniejsze modele, takie jak Volkswagen Golf, Audi A4 czy BMW serii 3, mają średnio ok. 17-18 lat. Najmłodsze auta (na przykładzie 10 najpopularniejszych marek i modeli) to Toyoty i Skody.
Eksperci ostrzegają, że starzejąca się flota
Najpopularniejsze modele, takie jak Volkswagen Golf, Audi A4 czy BMW serii 3, mają średnio ok. 17-18 lat. Najmłodsze auta (na przykładzie 10 najpopularniejszych marek i modeli) to Toyoty i Skody.
Eksperci ostrzegają, że starzejąca się flota
źródło: Średni wiek samochodu zgłaszanego do ubezpieczenia w Polsce wynosi prawie 15 lat
Pobierz

Pytanie jest odnośnie pobieranego czasu z bazy danych typ=time
pobieram go
czasSerwera = czas[5];On jest w formie hh:mm:ss
Chce wyciagnąć godzine, minute, sekundę do osobnej zmiennej..
probówalem tak:
var czasSerweraTime = new Date();czasSerweraTime.setHours(czasSerwera);
próbowałem odrazu z
var zmienna=czasSerwer.getHours();Mogę pobrać to jako ciąg znaków i miec hhmmss i wyciagnąć dzieląc przez 10000 bez reszty mam godzine potem odejmuje to od hhmmss wyciągam minute itd. ale chciał bym to zrobić tak poprawnie a nie jakieś kozjebstwo.. Więc proszę wspracie czy da radę coś takiego zrobić.. przekopałem internety i we wszystkich artykułach są przykłady z czasem recznie ustawianym a nie pobieranym z bazy..
@krzysztofu: ło matko
'12:30:40'.split(':')for(var i = 0, values = czasSerwera.split(":"), keys = ["h", "m", "s"], final = {}; i < values.length; i++){
final[keys[i]] = values[i];
}
Chyba nie wppisuje do tablicy tego?
function konwersjaAktualnegoCzasuSerwera(){console.log("konwersjaAktualnegoCzasuSerwera: "+czasSerwera);
for (var i = 0, values = czasSerwera.split(":"), keys = ["h", "m", "s"], final = {}; i <