Wpis z mikrobloga

#ankieta #4konserwy #neuropa
Dziś ankieta dotycząca aborcji. Zapraszam również do dyskusji. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zaznaczam jednak, że komentarze poniżej pewnego poziomu będę usuwać.

W JAKICH SYTUACJACH ABORCJA POWINNA BYĆ DOPUSZCZALNA?

• NA ŻYCZENIE 30.0% (663)
  • ZAGROŻENIE ŻYCIA LUB ZDROWIA MATKI ALBO PŁODU (NP. USZKODZENIE PŁODU) ORAZ GWAŁT 64.6% (1429)
  • W ŻADNYM WYPADKU 5.4% (120)

Oddanych głosów: 2212

• 71
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@komitet_figli: Zagrożenie zdrowia lub życia matki, dzieci z gwałtu oraz przypadki płodów, o których wiadomo, że będą upośledzone psychicznie lub są ciężko upośledzone fizycznie (eugenika zawsze spoko ( ͡° ͜ʖ ͡°)).
Poza tym jestem raczej na nie. Wbrew temu co się mówi, spodziewam się, że większość osób będzie za "zgniłym kompromisem". Radykałowie z obu stron w tej kwestii są głośni, ale nie jest ich wielu.
  • Odpowiedz
@Lisek_Chrystusek: to wiesz, kwestia lekarza, a nie systemu prawnego, nie możesz zmusić kogoś do tego by w jego mniemaniu kogoś zamordował; powinny być sądowe listy specjalistów którzy chcą przeprowadzać takie zabiegi
  • Odpowiedz
płód jest żywcem skrobany, albo rozrywany

@BetonowyTampon: No ale nie jest, cóż ja ci poradzę. Naoglądałeś się głupich filmików. Aborcji dokonuje sie przez podanie środków poronnych. Nie bardzo jest co oglądać.
  • Odpowiedz
@Leonowicz: jak ktoś, wiedząc z czym się to wiąże, zostaje lekarzem i nie chce wykonywać jednego z przysługujących pacjentom zabiegów, to ja nie widzę powodu, żeby zarabiał tyle samo co ten, który jest gotowy spełnić swoje obowiązki
  • Odpowiedz