Wpis z mikrobloga

Zakażenie tak motzno, kwach tak motzno, siara tak motzno... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Coś poszło nie tak przy rozlewie, bo piwo świeże było dobre, w czasie dojrzewania wszystko się #!$%@?ło... Zarządzam generalną sanitację. Ktoś coś podpowie? Słyszałem żeby raz na jakiś czas robić grube zmywanie - ługi sodowe lub roztwory z chlorem. Macie jakieś doświadczenia?
#piwowarstwo #gorzkiezale
BJXSTR - Zakażenie tak motzno, kwach tak motzno, siara tak motzno... ( ͡° ʖ̯ ͡°) 
Co...
  • 8
@BJXSTR: Najpierw mycie w sodzie kaustycznej, potem w kwasie (minimum pół h co chwilę trzepiąc ( ͡° ͜ʖ ͡°)) a potem dezynfekcja . Jak masz stare pojemniki, rurki to warto wymienić na nowe. Nie jest to drogie. Coder zaleca wymienianie pojemników co kilka warek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mimo tych środków zakażenie może dalej się pojawić dużo mniejsze, ale jednak, dlatego wymiana sprzętu
@BJXSTR: Mam fajny produkt do dezynfekcji przeznaczony do branży spożywczej (wiruso, grzybo i bakteriobójczy), nasza firma zajmuje się produkcją specjalistycznej chemii. Jak jesteś zainteresowany to pisz to pohandlujemy ( ͡° ͜ʖ ͡°)