Wpis z mikrobloga

Możesz mu wytoczyć sprawę cywilną o przywłaszczenie mienia, jest to artykuł 284 kodeksu karnego. Wg KPK grozi za to kara pozbawienia wolności od 3 miesięcy czyli jest to wykroczenie.

Pamiętaj jednak że screeny z rozmowy na FB to słabe dowody. Aczkolwiek jakieś są. Ważne jest też ile telefon jest warty, jak mniej niż 250zł to nie masz ŻADNYCH szans.

@Zawsze_Pomagam: co to k---a za bzdety? pogrubiłem bzdury.
  • Odpowiedz
@choleryk: pytanie czy da się "znaleźć" samochód? komórki nie zostawia się na parkingu pod tesco, samochód już tak. czy wtedy jest znaleziony? i mniejsza z tym czy otwarty czy zamknięty (tak jak tel może mieć hasło i możesz, albo nie go używać).

inna rzecz, że bez kluczyków i tak nie pojedziesz, a odpalanie bez można podciągnąć pod parę innych paragrafów

a znowu kluczyków w samochodzie bez nadzoru zostawiać nie wolno (niestety nie
  • Odpowiedz
@robekk1978: byłem na policji. Stwierdziliśmy, że bez IMEI zawiadomienia nie warto składać na razie. Nie jestem ze Szczecina i wszystkie dokumenty mam u siebie w domu. Zawiadomienie mam złożyć jak już będę miał IMEI i wtedy już w swoim miejscu zamieszkania. Ogólnie doprowadzę do tego, żeby telefon był całkiem zablokowany po numerze IMEI.

Jak sprawa z kolesiem jakoś się rozwinie to będę pisał.
@durielek:
  • Odpowiedz