Aktywne Wpisy
OVHcloud +81
Cześć!
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
mickpl +422
Stano pedzioł w Kanale Zero, że nie ma pojęcia jak zrobić materiał o lobbingu co do dopłacania deweloperom, dłuższy niż 15 minut, żeby był interesujący i żeby było w ogóle o czym gadać.
No nie wiem. Chyba się da, ja tłukę w koło tylko o tym XD
Stano, do boju. Wątków jest dużo i są ciekawsze niż nawet kariera Natalii Jaroszek.
#nieruchomosci
No nie wiem. Chyba się da, ja tłukę w koło tylko o tym XD
Stano, do boju. Wątków jest dużo i są ciekawsze niż nawet kariera Natalii Jaroszek.
#nieruchomosci
No i dziś wchodzę swoim zawadiackim krokiem, witam się z eleganckimi paniami z innych działów, wymieniam się po drodze uścikami dłoni z przystojnymi mężczyznami z innych działów. Pozdrawiam recepcjonistki (słodki jezu) i już słyszę gwar dochodzący zza drzwi mojego działu. Wchodzę. Nie witam się z nikim. Zasiadam w moim boksie, ostoi normalności, spokoju i dobrej kawy. I już słyszę. "Ty no mi też nie działa". "Ania, ty tobie działa?", "no nie działa". "Ty Krachu masz pomysł, czemu stronki nie działają?" -"nie wiem XD" Po sali rozległ się szelest klawiszy F5. Systemy firmowe z----------ą jak głupie, natomiast strony z obrazkami zostały przepięknie zablokowane. I tak czas sobie spokojnie leci, byle do 16. Co raz tylko da się słyszeć "no k---a nie działa". Koło 15 jedna nie wytrzymała i zadzwoniła do IT, że coś jest z netem, bo im strony nie działają XD. I tak sobie siedzę w moim boksie i płaczę z niemego śmiechu. Bo one są tam, a mnie oddziela ściana boksu. Ja jestem tu, one tam. Taki ze mnie śmieszek poza kontrolo, a w szafce mam czipsy i batony.
#rozowykorposwiat
Trochę stalinowskie metody :)
Komentarz usunięty przez autora
Do tego zablokować jeszcze facebooka, wykop, reddita i inne portale społecznościowe (np. ilekroć wchodzę do jakiejś przychodni, biura, gdziekolwiek - wszędzie facebook), też bym poparła w zupełności.
@Bongletoo: z witam sprawa wygląda tak, że jak do Ciebie przyjdą goście to możesz im powiedzieć witam, ale jak Ty pójdziesz do kogoś, to nie powinieneś już tak mówić, bo jest to zarezerwowane dla gospodarza. Dlatego witam nie jest najlepszą formą rozpoczynania maila.
Sam pracuje w korpo, co prawda jako magazynier, ale firma jest duża i mam swojego maila którego od czasu do czasu używam i nie uwierzę, że ludzie nie mają swoich adresów mailowych opisanych stanowiskiem jakie zajmują.
Z tym "witam" to akurat u nas byle prosty magazynier zaczyna tak maila, także tutaj to już ci wodzę fantazji popuściły xD