Wpis z mikrobloga

Ciąg dalszy mojej wendety. Pomysł na inbę podsunął mi @Re-volt. Miałem coś tam namieszać w plikach na kompach lasek blokując im dostęp do kweja, bebzola, czy innego repostuj. Wpadłem jednak na prostszy sposób jak ten plan wcielić w życie. Wysłałem z ogólnodostępnego maila wiadomość na IT brzmiącą tak wiecie, kierowniczo. Witam (pamiętajcie, kierownicy zazwyczaj używają takiego rozpoczęcia maila, że niby są u siebie i witają ciebie małego karaczana w swoich progach). Moi podwładni przeglądają strony o charakterystyce rozrywkowej zamiast poświęcić się pracy. Zróbcie coś z tym. Strony jakie wyświetlają to zazwyczaj (lista stron). Wielkie dzięki za załatwienie sprawy! I wyślij. Długo nie trzeba było czekać.
No i dziś wchodzę swoim zawadiackim krokiem, witam się z eleganckimi paniami z innych działów, wymieniam się po drodze uścikami dłoni z przystojnymi mężczyznami z innych działów. Pozdrawiam recepcjonistki (słodki jezu) i już słyszę gwar dochodzący zza drzwi mojego działu. Wchodzę. Nie witam się z nikim. Zasiadam w moim boksie, ostoi normalności, spokoju i dobrej kawy. I już słyszę. "Ty no mi też nie działa". "Ania, ty tobie działa?", "no nie działa". "Ty Krachu masz pomysł, czemu stronki nie działają?" -"nie wiem XD" Po sali rozległ się szelest klawiszy F5. Systemy firmowe z----------ą jak głupie, natomiast strony z obrazkami zostały przepięknie zablokowane. I tak czas sobie spokojnie leci, byle do 16. Co raz tylko da się słyszeć "no k---a nie działa". Koło 15 jedna nie wytrzymała i zadzwoniła do IT, że coś jest z netem, bo im strony nie działają XD. I tak sobie siedzę w moim boksie i płaczę z niemego śmiechu. Bo one są tam, a mnie oddziela ściana boksu. Ja jestem tu, one tam. Taki ze mnie śmieszek poza kontrolo, a w szafce mam czipsy i batony.
#rozowykorposwiat
Krachu - Ciąg dalszy mojej wendety. Pomysł na inbę podsunął mi @Re-volt. Miałem coś t...

źródło: comment_0TF78wNMp0JfS4tYmSTtvoOMjheVAVzA.jpg

Pobierz
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chris3d: no stary właśnei tez nie czaję jak do IT można wysłać coś "z ogólnodostępnego maila". Wiadomo, że jak pracujesz to jakieś faceless konta są, ale żeby można było wysyłać maila do IT które potem podejmie działanie? Zarzudka jak nic.
  • Odpowiedz
@Krachu: A ja Cię popieram, praca to praca :)

Do tego zablokować jeszcze facebooka, wykop, reddita i inne portale społecznościowe (np. ilekroć wchodzę do jakiejś przychodni, biura, gdziekolwiek - wszędzie facebook), też bym poparła w zupełności.
  • Odpowiedz
To "witam" jest zarezerwowane tylko dla kierowników? zwykły robal jak zacznie meila od witam to jakiś błąd?

@Bongletoo: z witam sprawa wygląda tak, że jak do Ciebie przyjdą goście to możesz im powiedzieć witam, ale jak Ty pójdziesz do kogoś, to nie powinieneś już tak mówić, bo jest to zarezerwowane dla gospodarza. Dlatego witam nie jest najlepszą formą rozpoczynania maila.
  • Odpowiedz
@Krachu: Czemu okazałeś się tylko atencyjnym trolem :/

Sam pracuje w korpo, co prawda jako magazynier, ale firma jest duża i mam swojego maila którego od czasu do czasu używam i nie uwierzę, że ludzie nie mają swoich adresów mailowych opisanych stanowiskiem jakie zajmują.
  • Odpowiedz
@DiscoKhan: mam coś w rodzaju k.krachowski@rozowykorposwiat.pl oraz mam dostęp do maili grupowych i mogę wysyłać wiadomości w imieniu np d---------------------a@rozowykorposwiat.pl
  • Odpowiedz
@Krachu: No ale polecenia służbowe to jednak wydaje się z normalnego maila jednak, jedyne w co mógłbym uwierzyć, że ktoś kompletnie nowy akurat był w IT, ew. pod wpływem czegoś. No nie wygląda to na robotę kogoś co już kiedyś coś spierdzielił.

Z tym "witam" to akurat u nas byle prosty magazynier zaczyna tak maila, także tutaj to już ci wodzę fantazji popuściły xD
  • Odpowiedz
@Krachu: jeśli to prawdziwe korpo i robią tam jakieś rekiny i inne wilki z dolarem w oczach to takie "śmieszki" jak Ty skończą szybko na bruku... żadnemu szeregowemu korpo murzynowi jak Ty nie przyszło by na myśl żeby o---------ć takie inby, przecież wszystkie maile są analizowane przez szefów czy kierowników w wolnych chwilach i szybko wyszło by na jaw, że nikt takiego polecenia nie wydał i ktoś nadużywa władzy... zresztą
  • Odpowiedz