Wpis z mikrobloga

Super zrzut bazy danych z profesjonalnego narzędzia PMA z @home-pl:

Poniżej fragment (końcowy) pliku sql:

Błąd
====

**Zapytanie SQL:**
...
**MySQL zwrócił komunikat:** ![Dokumentacja](themes/dot.gif "Dokumentacja")

```# # link - MySQL server has gone away```

Uprzedzając pytanie czemu poprzez PMA a nie dump z klienta mysql - bo tylko tak można zadbać o szyfrowany dostęp.

#webdev #mysql
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ppawel: no masz jak byk, że timeout :) Jak nie masz dostępu do configów (na szczęście od lat nie mam styczności z home), to atakuj support i tyle :)

A z tym, że robisz to źle, zapomniałem, ze można nie mieć dostępów. Można? :P
  • Odpowiedz
@npsr: Oczywiście że nie mam dostępu, to tylko hosting w podłym wariancie dla "stronek". Pisalem do supportu ale obawiam się, że ich odpowiedź to będzie możliwość zrobienia zrzutu przez nich - czyli zapewne z dokładnością do 24h - czyli rewelacja dla danych transakcyjnych :P

Nie zdziwię jak zaproponują mi pociągnięcie wszystkiego klientem po nieszyfrowanym kanale - i pewnie 99% ich klientów nie miało by nic przeciwko pchaniu tak wrażliwych danych.
  • Odpowiedz
@npsr: Powiedzmy, że były to błędy młodości. A ta cała problematyczna operacja to właśnie testowanie kolejnych etapów wyprowadzki stamtąd. ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@ppawel: Podaj na privie nazwę swojego konta. Poprosimy adminów, aby zrobili zrzut i udostępnili na FTP w wersji zaszyfrowanej lub inny, preferowany przez Ciebie kanał. Sytuacja wynika z przekroczenia parametrów bezpieczeństwa, baza jest po prostu za duża..
  • Odpowiedz