Wpis z mikrobloga

@ChildRebelSoldier: Serio, zamiast choć odrobiny poprawy to jest coraz gorzej z tym systemem. Co z tego, że 8.1 działa płynnie i szybko, jak oni z każdym dniem są coraz bardziej opóźnieni w stosunku do innych systemów. Funkcji brakuje, aplikacji brakuje, premiera w10m tak bardzo opóźnia się. I piszę to jako aktywny użytkownik Lumii, który kiedyś gorąco jej kibicował, a teraz nie widzi dla niej przyszłości.
@chrzanu180: I do tego: http://msmobile.pl/mapy-juz-wkrotce-otrzymaja-nowe-funkcje-i-poprawki-w-windows-10-mobile-insider-preview
Może do lipca wyrobią z tym co jeszcze brakuje. Ja przesiadłem się już jakiś czas temu na betę Automapy, a wcześniej płatny Naviexpert więc nie będę ubolewał za bardzo.
Pozostanie tylko pewien niesmak, bo Here czy zamykane Mixradio były w pewnym rodzaju symbolami tego systemu, pomimo że miały lepsze zamienniki.
@lyncz: zauważyłem, że ostatnio było sporo informacji o tym, że jakaś usługa będzie wycofywana z wp (spotify, here itp.), a potem okazywało się za każdym razem, że chodzi najwyżej o wycofanie wsparcia dla 8.1 z uwagi na premierę 10, która jest już może bliżej niż dalej :P
btw. jak się sprawuje automapa na wp? jak korzystałem na tablecie z andkiem, to szlag mnie trafiał prawie za każdym razem
@chrzanu180: W lecie był problem z odnalezieniem się na autostradzie - uparcie sygnał GPS lokalizował mój pojazd na drogach serwisowych oraz wysypywała się średnio raz na godzinę. Teraz nie dostrzegam już takich poważnych błędów, więc spokojnie można korzystać. Na początku korzystałem na L520 z WP8.1, a od 2 tygodni przesiadłem się na L550 z W10M.