Aktywne Wpisy

mickpl +60
Ależ to jebnie jak wrócimy do podwyżek stóp i rozpocznie się walka z recesją.
50% luzem XD
Nie obroni dobra lokalizacja, wykończenie, modna dzielnica, segment top, segment bottom. Proces akumulowania betonu powoli można uznać za zakończony. Pora na załamanie.
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka #wkpinvestments
50% luzem XD
Nie obroni dobra lokalizacja, wykończenie, modna dzielnica, segment top, segment bottom. Proces akumulowania betonu powoli można uznać za zakończony. Pora na załamanie.
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka #wkpinvestments

Odchod_Pasywny +186
Potężny MLMiarz prowadzący biznes ąlajn w końcu odpowiada na zaczepki tigera bonzo.
Wielka fuzja uniwersów menelstwa, mopsu i zasiłków z pato-biznesmenem pracującym na magazynie w holandii stała się faktem, bęc.
#bonzo #sebcel #heheszki #frajerzyzmlm #patostreamy
Wielka fuzja uniwersów menelstwa, mopsu i zasiłków z pato-biznesmenem pracującym na magazynie w holandii stała się faktem, bęc.
#bonzo #sebcel #heheszki #frajerzyzmlm #patostreamy

@IBOutlet weak var status: UILabel!I z poziomu ViewController działa poniższy kod:
self.status.text = "test";Jednak gdy chcę z poziomu mojej klasy zmienić tekst to po wpisaniu:
ViewController().status.text = "mojtekst";Program się kompiluje, jednak wywala błąd podczas działania:
fatal error: unexpectedly found nil while unwrapping an Optional valueCo robię nie tak?
@IBOutlet var status: UILabel!I nadal ten sam błąd (pomimo, że zmieniam tekst gdy ten label jest na pewno na aktualnym ekranie).
import Foundation
import CoreBluetooth
let btDiscoverySharedInstance = BTDiscovery();
class BTDiscovery: NSObject, CBCentralManagerDelegate {
private var centralManager: CBCentralManager?
private var peripheralBLE: CBPeripheral?
override init() {
super.init()
let centralQueue = dispatch_queue_create("com.raywenderlich", DISPATCH_QUEUE_SERIAL)
centralManager = CBCentralManager(delegate: self, queue: centralQueue)
}
W tej klasie mam funkcję, która sprawdza czy bluetooth jest włączony itd. Wygląda ona tak:
func centralManagerDidUpdateState(central: CBCentralManager) {switch (central.state) {
case CBCentralManagerState.PoweredOff:
1. Lepiej skorzystać z NSNotificationCenter czy delegatów? Która metoda wydaje się być lepsza? Bo faktycznie bezsensowne wydaje się, abym tworzył metodę w ViewController, która zmieni tekst i odwoływał się do niej w mojej klasie BT. Tym bardziej, że chcę wykorzystać drugi ViewController (w sumie będą dwa) i w nim też będę chciał robić jakąś akcję np. po rozłączeniu się urządzenia BT.
Co do drugiego pytania to tak, czy zrobisz to guzikiem, czy po wykryciu, że urządzenie się przechyliło to nie ma różnicy.
@loginek0: najlepiej unikac NSNotificationCenter za wszelka cene, chyba ze jest