Wpis z mikrobloga

@wygibus: pyszności ( ͡° ͜ʖ ͡°) ja niestety jestem skazany na wersję z makaronem pełnoziarnistym, bez śmietanki i sera mascarpone. Czyli z pysznego #!$%@? robi się lekko mdły wypełniacz. Domyślam się że redukcji nie musisz robić :D
@inomoe: @impact_: szpinak cięty, tutaj mrożony z biedronki, na patelnię z rozgrzanym masłem klarowanym, odparować, osolić. Dodać śmietanki tak aby szpinak wchłonął, by nie było nadmiaru. Zetrzeć dwa duże ząbki czosnku i wymieszać ze szpinakiem, ogrzewać na małym ogniu 3-5 minut. Pod koniec dodać dwie duże łyżki mascarpone i dobrze wymieszać. Podgrzewać do zgęstnienia. Makaron tagliatelle (u mnie z lidla świeży) ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ja przedłużam czas gotowania
@wygibus: WITAM SPORTOWE ŚWIRY JEST 6 RANO JA WŁAŚNIE SZYKUJE SIĘ NA NASTĘPNY DZIEŃ SPORTOWYCH ZMAGAŃ ZA GODZINĘ ODWIOZĘ MOJĄ AMELKĘ DO SZKOŁY A POTEM WRÓCĘ ZROBIĆ POSIŁKI PODKREŚLAM POSIŁKI NA CAŁY DZIEŃ W POJEMNIKACH NA MROŻONKI NO WITAM ODWIOZŁEM JUŻ AMELKĘ ROBIĘ TERAZ MOJEGO OMLETA Z 600 GRAM BIAŁEK JAJ ORZECHÓW MIGDAŁÓW MASŁA ORZECHOWEGO CYNAMONU I PIEPRZU KAJEŃSKIEGO DLA ZŁAMANIA SMAKU NA NASTĘPNE POSIŁKI PODKREŚLAM POSIŁKI MAM INDYKA Z RYŻEM