Aktywne Wpisy

kieubasa +62

Ryksa +6
Mężczyźni którzy nie dotykali kobiety są żałośni. Coś jest z wami nie tak i tyle. Zamiast zrozumieć o co chodzi to zostajecie incelami w internecie, skill issue xD Trzeba było słuchać i uważać jak wam dziewczyny mówiły czego potrzebują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jak mają powyżej 30 lat to już jest wstyd po prostu. Jako matka było by mi po prostu wstyd, że coś takiego wychowałam. Na
A jak mają powyżej 30 lat to już jest wstyd po prostu. Jako matka było by mi po prostu wstyd, że coś takiego wychowałam. Na

Jak wstrzyknąć jakieś EntityRepository do kontrolera?
Nie chciałbym używać lokalizatora w kontrolerze, bo to mało eleganckie rozwiązanie - nawet IDE się gubi i nie podpowiada metod.
@kmicolo: NetBeans nie jest tutaj mistrzem.
1. Po 1 zmień IDE na PHPStorma + Symfony 2 addon
2. Po 2 $this->getDoctrine()->getRepository("")
@Klopsztanga: Mało eleganckie, bo IDE nie wie nawet co dostaje spowrotem - no bo w sumie skąd?
@Klopsztanga: Myślałem o tym. Pomijając, że musiał bym przekonać górę do zakupu, to... Kurde, szkoda się zamykać technologicznie. Chociaż nie powiem, Storma szanuję.
Jest mało eleganckie. Ba, jest piękne, cudowne. Sprawdź czy Netbeans teraz nie ma jakiegoś pluginu do sf. Jesli nie, to na prawdę polecam przejście na storma, bo chcąc nie chcąc to jest piękne IDE ;)
Ale jeśli twoja firma nie może to zawsze ci pozostaje wpisywać makro /** nad zmienną , przez co pojawi się takie cudo jak w załączniku. Mikro
źródło: comment_WuaB4eMjQS0WzegozxwH3iu4RUEIldNN.jpg
PobierzFixed
PS. Jeśli masz route typu:
/product/1I chcesz w kontrolerze mieć już produkt o klasie Product to wystarczy ze w
@Klopsztanga: Patrz, głupi ja. Próbowałem... Próbowałem mu podpowiadać, ale w inny sposób. Nie pomyślałem o tym, dzięki :)
Netbeans ma plugin do SF
Takie oprogramowanie to inwestycja, która szybko się zwraca, bo soft jest pisany szybciej. To jest must have :)
Tak wygląda podpowiadanie repo w stormie :D
źródło: comment_0nQf4jr5zMkRgM6Fdu5P1AHzxIlK1TM1.jpg
PobierzOgarnąłem konfigurację w pliku yml, dodałem anotację @Cache w Entity i stworzyłem sobie dla testu proste zapytanie i potraktowałem je takim cudem:
$queryźródło: comment_WvRgvxCK2LASMKU9ihg0iWUsJh2ntDQs.jpg
PobierzDlaczego 1 nie trafia, jak to sprawdzić co i dlaczego?
źródło: comment_qvqnVCGbmv5FfqJhUPEyPGZ51HAYAaGH.jpg
Pobierzjeśli korzytasz z mysql to po prostu odpal wbudowany result cache query w mysql, nie wiem po co się męczyć w cache w symfony xD zero konfigurowania i działa i w 80% przypadków wystarczy - a no chyba
@anonim1133: Rejestrujesz repo i kontroler jako usługi.
app.repository.your_entity: