Wpis z mikrobloga

Wyobrażacie sobie ten mindfuck u tylu ludzi, gdy ludzie Zandberga cisną na PiS, a jednoczesnie mówią że mają w dupie PO? No bo jak to, sorosowskie komuchy lewackie nie popierają ubeków z KOD'u? Styki przepalone. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Najbardziej ogarnięci ludzie w tym całym p---------u.

#neuropa #4konserwy #razem #polityka
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WierHuszka: Niszczą cały system. Co najgorsze prawaki nie mogą im nic zarzucić w tej sprawie jak KODowi, że to świnie odrywane od koryta, że chodzą w futrach, że to resortowe dzieci itp. mogą tylko szczekać jak kuce, że to komuchy i chyba tyle.
  • Odpowiedz
@WierHuszka: Właśnie, że jadą po obu stronach konfliktu i po PiSie i po KODzie. Dla ludzi są dużo bardziej wiarygodni w swojej akcji niż KOD, w którym chodzi Petru, Schetyna, Kosiniak-Kamysz i Nowacka, nikt im nie może zarzucić, że mają osobisty interes w konflikcie o Trybunał. IMO jeśli jakiś czas potrwa ten protest mogą przebić w najbliższych sondażach próg 5 %.
  • Odpowiedz
@galicjanin: Jak się nie jest w Sejmie to se można być wiarygodnym. Odkąd Lesiu Miller nie jest posłem też zdarza mu się mądre rzeczy powiedzieć. Samo bycie poza PiS czy KODem nie jest wystarczającym powodem, by ktoś był „sensowny”, ich pomysły są wręcz niebezpieczne.
  • Odpowiedz
@thismortalcoin: Tyle, że nie chodzi tu o program gospodarczy, a o spór o Trybunał. Nikt w tej sprawie nie pyta jakie Razem ma poglądy na gospodarkę, a zwraca uwagę że ta partia chce by rząd uznał i wydrukował wyrok TK. Mnie też nie podoba się program partii Razem, ale doceniam ich za zorganizowanie tego protestu.
  • Odpowiedz
@galicjanin: Zdecydowanie. Budują wszystko od zera i generalnie nie chcą z nikim współpracować. Myślę że już nawet nie wliczając tego protestu, naród będzie potrzebował przy następnych wyborach lewicy w sejmie, więc spokojnie wejdą.

@Dutch: Masz jakiś lepszy wybór spośród tej całej zbieraniny skłóconej i nawiedzonej hałastry która ciągle robi wałki i dzieli naród? Mógłbym podyskutować o ich programie, który jest typowy jak na zachodnią lewicę, ale przez
  • Odpowiedz
@Dutch: Ja jestem przedewszystkim za tym, by radykalnie odmłodzić Sejm i wprowadzić ludzi którzy starają się arugmentować swoje postulaty. Jak dla mnie malina, gdyby Petru z Zandbergiem mieli rząd-opozycję. I wolny rynek i rozwiązania socjalne. Równowaga.

A jak radziła sobie Europa gdy nie było tego zalewu muzułmanów i kiedy nikt nie promował tej skrajnie głupiej poprawności politycznej? Bo generalnie jak się przyczepić do jakichkolwiek lewaków, to prawie zawsze chodzi o
  • Odpowiedz
@Dutch: źródło co do vatu, źródł
o co do Szwecji (proponowali rozwiązania z Wiednia), podatek Hollande'a nie był jego podatkiem, bo on sam jest bardziej centrowy. przeszedł bo w prawyborach lewicowe skrzydlo partii miało dużo do gadania, sam podatek przynosił zyski.
  • Odpowiedz
Mocne słowa o ludziach, którzy:

- nie odróżniają VAT od CIT

To była kaczka dziennikarska, która poszła w całą Polskę, pisały o tym poważne serwisy. Razem się na to złapało i jego członek wspomniał o tych kwotach na jakiejś konferencji. Nie budowało jednak na tych kwotach jakichkolwiek konkretnych planów. Posłużyła jednak (jak się później okazało niesłusznie) w argumentacji.

- uważają że na liniowym ten kto zarabia 20K i ten kto zarabia 300K płaci taki sam
  • Odpowiedz