Wpis z mikrobloga

@pernik: Prażony sezam.
@Tymitun: Z głowy w większości, jeśli coś gdzieś jadłam i mi to smakowało odwzorowuje w domu i czasem ulepszam. Do tej pory do perfekcji opanowałam kruche ciasto i biszkopt. Chińszczyznę i zupę tajską z curry i mleczkiem kokosowym też.
@PMV_Norway: Brawo! Zgadłeś. Wygrywasz plusa!
@Rokacy:
1 duża czerwona papryka
1 słoiczek pędów bambusa (z Tao Tao najlepsze)
1 opakowanie grzybów mun (z Tao Tao najlepsze)
1/2 opakowania fasoli szparagowej
1/8 główki kapusty białej
2 marchewki
1/2 łyżeczki oleju sezamowego (opcjonalnie jeśli posiadasz)
sezam prażony, u mnie sporo ok 100g bo do tego genialnie pasuje
szczypiorek na koniec daje fajny posmak
makaron udon
łopatka wieprzowa ok 0.5 kg
sos słodko-pikantny (z Vifona najlepszy)

To co tu