Aktywne Wpisy
chwilowypaczelok +437
Test wieku: jeśli to pamiętasz to masz więcej niż 30 lat
poorepsilon +2
Na jakie studia iść by mieć ok pracę? Mam 26 lat. Mature zdałam średnio, nie lubię matematyki i przedmiotów ścisłych. Czy dobre studia to zazwyczaj studia inżynierskie?
#bieganie #biegajzwykopem
Bieganie ma sprawiac Ci przyjemnosc nie bol.
Fastum czy cos, daj odpoczac nodze
Jesli nie przystopujesz i nie dasz miesniom/stawom/sciegnam czasu na regeneracje, to sobie predzej czy pozniej zrobisz takie kuku, ze cie uziemi na miesiac albo i dluzej.
Rozciagaj sie, cwicz kore, rob deske, brzuszki, wzniosy nog, przysiady, skacz na skakance, rob cos co wzmacnia cala sylwetke. Bieganie to nie tylko przebieranie nogami bez ladu i skladu, to tez praca nad calym cialem,
@gunia1: Po pierwsze uno. To co masz to reakcja organizmu do której musi się on dostosować. Jako że to mięśnie stopy, którym nie dasz odpocząć bo przecież musisz się ruszać,
Podpowiedzialem co mozna robic zamiast biegania w momencie w ktorym walczymy
@gunia1: odpuść sobie na trochę, nie obraź się, ale niewiele stracisz, 3 tyg. to raczej mało czasu w tej zabawie.
Buty oczywiście są jedną z diagnoz, druga według mnie to przeciążenie. Technika? Chyba jeszcze za wcześnie żeby miała znaczenie.
Umiar przede wszystkim ale u początkującego jest to nie do zrobienia. Wiem bo sam to przerabiałem na sobie. Metoda RICE jest skuteczna ale rozciąganie wszystkiego naokoło to też dobra metoda bo chroni przed pogłębianiem urazów w codziennych zajęciach.