Aktywne Wpisy

kieubasa +62

Ryksa +6
Mężczyźni którzy nie dotykali kobiety są żałośni. Coś jest z wami nie tak i tyle. Zamiast zrozumieć o co chodzi to zostajecie incelami w internecie, skill issue xD Trzeba było słuchać i uważać jak wam dziewczyny mówiły czego potrzebują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jak mają powyżej 30 lat to już jest wstyd po prostu. Jako matka było by mi po prostu wstyd, że coś takiego wychowałam. Na
A jak mają powyżej 30 lat to już jest wstyd po prostu. Jako matka było by mi po prostu wstyd, że coś takiego wychowałam. Na

mam encje
Schedulektora dziedziczy po klasieDayw ktorej sprawdzam m.in czy dany dzien jest weekendem, czy jaki to nr dnia itp.. (wiem, moge to zrobic w encji ale klasy Day uzywam tez przy generowaniu kalendarza i w/w sa mi tam potrzebne)private $day;
private $holidays;
public function _construct(\DateTime $day, array $holidays)
{
$this->day = $day;
$this->_holidays = $holidays;
}
tak wyglada klasa day.
Chcialbym niejako 'automatycznie' wstrzykiwac tablice ze swietami, np przez jakis serwis...
da rade cos takiego zrobic? a moze sie zle za to zabieram?
Daytworzonego przez ORM tą zależność. Zostanie ci jeszcze problem nowych obiektów (tych tworzonych przy pomocynew Daywprost w kodzie). Możesz zamiast używaćnewstworzyć serwis fabrykę, która będzie tworzyć nowe obiektyDayod razu ze dodaną zależnością.@Damian1998: tez o tym myslalem, ale czy to tak zadziala?
Musialbym wtedy w serwisie przekazac tylko jeden parametr (np. te swieta lub EM) a w
new Day($date)przekazywać tylko datę z kalendarza ale to chyba tak nie ruszy..@qwelukasz: tak jak kolega wyżej mówił: nie wywołujesz
neww swoim właściwym kodzie, tylko w metodzie fabryki.ok, nie uzywalem nigdy fabryk w ten sposob takze musze poczytac o tym, dzieki