Wpis z mikrobloga

Uczę się #swift z kursu Stanford, który jest bardzo spoko ale potrzebuję jakiejś książki oprócz dokumentacji. Tak mi się lepiej uczy. Polecacie coś oprócz IOS Programming The Big Nerd Ranch Guide 5th? #naukaprogramowania
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sacramoni: To co dał kolega wyżej zawsze mi się podobało i contentem i sposobem opisu. Ray Wenderlich zawsze na propsie idealnie uczy podstaw i paru fajnych zaawansowanych rzeczy. Ma dodatkowo często to samo w Objective C więc możesz sobie zobaczyć jak to zrobić po staremu.
  • Odpowiedz
@Nadrill: ja coś tam programuję od 2 lat, ale w javie. Ogarnąłem też z 8 wykładów z ćwiczeniami z tego Stanfordu ale zrobiłem kilkumiesięczną przerwę, chyba też dlatego, że ten Stanford mi ciężko wchodził i z jednej trzeciej nie rozumiałem. Spojrzę na te dwie i zdecyduje, dzięki :)
  • Odpowiedz
@Sacramoni: to ze programowales cos wczesniej niewiele ma do rzeczy, bo bnr uczy dobrych nawykow i zapoznaje z applowym api.
no, moze poza tym ze nie bedziesz mial duzych problemow ze zrozumieniem nowego jezyka. niemniej jednak jest to dobra ksiazka dla nowych w iosie, a nie w programowaniu.
  • Odpowiedz