Wpis z mikrobloga

@le1t00: o serio XD na to też wpadłem. ale chciałbym wiedzieć co powoduje, że ta animacja staje się jakby permamentna bo tam się wykonuje rotacja elementu w cssie i to samo z siebie jakoś się rysuje.

stawiam że magia siedzi tutaj:

stroke-dasharray: 346
  • Odpowiedz
@erwit: @larvaexotech: Czego nie rozumiecie? Jak dla mnie wszystko jest w miarę proste:
Po kliknięciu na kwadrat (jquery) dodana zostaje dodatkowa klasa, która jest określona w cssach i tam animowana.

transition: all 1s linear
  • Odpowiedz
@MrGreeneye: jezus no próbowałem sobie w CSS zmieniać ten parametr i wychodzą mi jakieś cyrki dlatego zastanawiam się na jakiej podstawie to działa. nie chodzi mi o samą wartość parametru i transition, bo serio na to wpadłem zanim napisałem tego posta. pytam się z jakiego powodu dzieje się tak że manipulując tą wartością osiąga taki wynik i czemu 346??
  • Odpowiedz
@larvaexotech: Ehh... To widocznie źle zmieniasz, Stroke obrysowuje (ma taką wartość żeby wypełnić cały kwadrat, zmień sobie na przykład na 340 i zobacz, że zostanie mała część niezamalowana). Musisz ten parametr idealnie wyznaczyć tak jak w tym przypadku te 346.
  • Odpowiedz
@erwit: @m_dop:

To jest straszliwie potężny hack który w SVG rysuje kółko w centrum elementu (parametry x=50% y=50%) z bardzo grubą linią. Linia ma tak ogromną grubość, że zastadniczo sama "kreska" tego kółka zasłania cały element SVG.

Coś w tym stylu (to tylko
  • Odpowiedz