Aktywne Wpisy
Dorodny_Wieprz +17
Ma ktos jakis pomysl na fajna indywidualna tablice rejestracyjna do 911?
Bez cringu, ma byc troche smieszne troche zaczepnie.
Mozliwy zakres: C[od 0-9] 3-5 cyfr/liter
Przyklady:
C0
Bez cringu, ma byc troche smieszne troche zaczepnie.
Mozliwy zakres: C[od 0-9] 3-5 cyfr/liter
Przyklady:
C0
sakiro12 +161
Jak wygląda później sprawa z wrzuceniem takiej aplikacji do App store? Generuje się jakiś pliczek ala *.apk (aplikacje na Androida robiłem, na iOS jeszcze nie) i go wrzucam? Czy mając taki plik mogę przesłać go do mojego klienta, aby mógł sam sobie odpalić tą apkę na iPhone? Jak sobie z tym radzicie?
#iosdev wołam też #androiddev - może ktoś też będzie wiedział.
Wtedy opcje masz dwie.
1)Musisz mieć numer urządzenia klienta.Tworzysz odpowiedni certyfikat i provisioning, którym podpisujesz appke. Wtedy klient będzie mógł zainstalować ja sobie u siebie przez itunes, ale tylko na tym konkretnym urządzeniu (można dodać do 100 takich urządzeń).
2)TestFlight - wrzucasz do appstora testową wersję appki i tam chyba można ustawić kto może ją testować, ale na 100% nie jestem pewien bo
XCode to takie środowisko programistyczne, coś jak Visual Studio w Windows.
Jeżeli chcemy samodzielnie skompilować aplikację #cordova dla iOS trzeba mieć urządzenie Apple z oprogramowaniem XCode, jednak do prostych testów powinien wystarczyć sam telefon z takim
Komentarz usunięty przez autora
https://developer.apple.com/support/compare-memberships/
Że jako tako z XCode mogę korzystać za darmo i testować apkę (mając jedynie AppleID). Dopiero gdybym chciał dodać apkę do sklepu (czy korzystać z zaawansowanych narzędzi) to wtedy jest wymagane konto developera i wtedy płacę 99USD/rocznie. Dobrze myślę?
Dodatkowo czy mając projekt zrobiony w Cordova łatwo go zaimportuję do XCode? Czy w ogóle nie będę musiał korzystać
Ok, przypuśćmy, że mam numer urządzenia klienta. I dodam go do tych 100 urządzeń. Jak on będzie mógł wgrać sobie tą aplikację? Nagle pojawi się
@loginek0: Tak
@loginek0: W XCode budujesz appke i zapisujesz jako Ad-hoc deployment. Plik wysylasz do klienta, klient wrzuca do swojego