Wpis z mikrobloga

@joyko: Zajebiście smakują! Dałabym od siebie następnym razem troszkę więcej cukru, bo lubię takie słodkawe buły, a nie było tego zbyt mocno czuć - ale poza tym fantastyczne.
@geuze: Są lekkie i puszyściutkie. Pod koniec #!$%@?śmy je same, bo mi trochę zostało.
@kondziorakrobata: Co zrobiłeś, że Ci się kotlet tak trzyma formy kotletowej? :P Mi się połowa mięsa porozpadała po talerzu.
@zupa_z_kasztana: Są 2 opcje. Były za cienkie. Albo rzuciłaś je na zbyt zimną patelnię, przez co soki zamiast zamknąć się od razu w środku, zaczęły parować i wytapiać tłuszcz od środka. To powoduje, że mięso traci swój naturalny "klej" i nie trzyma się w całości :)
@zupa_z_kasztana: Powtarzam to na Mirko już po raz setny. Jajka to się daje do mielonego. Do burgerów nie daje się żadnych kurde jajek, mąki czy bułki tartej. Po co!? Dobra wołowina nie potrzebuje żadnych dodatkow poza solą i pieprzem. Ba, solidny, sezonowany kawałek mięsa nawet soli nie potrzebuje.
@zupa_z_kasztana: Wbrew pozorom dania które potrzebują najmniej czasu, wymagają najwięcej umiejętności. Takie steki na ten przykład. W 10 min masz go na talerzu, ale kwestia sekund, czy różnica temperatur i już nie wyjdzie tak jak ma wyjść. Poza tym w Polsce bardzo trudno dostać dobrą wołowinę. Są specjalistyczne sklepy, ale głównie w większych miastach i do tego z zaporowymi cenami. Z kolei to co można kupić w marketach to głównie krowy