Wpis z mikrobloga

@Choir do tego próbuj sobie stworzyć jakieś małokaloryczne sosy - np przecier pomirodory, pieprz kajenski, bazylia, sol i masz fajny sos ostry pomidorowy, potem np jogurt naturalny i przyprawa tzatizki i masz juz ryż w dwóch odsłonach który smakuje zupełnie inaczej
@Choir: wiem co czujesz po 5 msc jedzenia kuraka dzień w dzień nie mogłem na niego przez ponad pół roku patrzeć. Spróbuj komose ryżowa, ma fenomenalną fakturę. Kasza gryczana to tylko biała bo według mnie palona ma zbyt charakterystyczny smak. Kasza jaglana tez jest ok i można robić niesamowite rzeczy - puddingi, serniki etc. Bataty raz na jakiś czas są miła odmiana. Kuskus kuskusem - dla mnie królowa kasz z durum
Ale #!$%@? z tym jedzeniem- kazde suche weglowodany Wam sie znudza jesli nie zmieniacie. Kasza gryczana z podsmazona cebulandi i grzybami jest smaczna