Aktywne Wpisy
sildenafil +237
Ekspert od wojny przestawia jak będzie wyglądała hipotetyczna ekstradycja wykopków, którzy uciekną za granicę przed śmiercią na froncie wojennym. Ekspert uważa, że kraje UE i NATO będą mogły odsyłać polskich obywateli do kraju w celu przymusowej mobilizacji.
Oczywiście w internecie wszyscy piszą: "to wyjadę do Paragwaju XD". Ale jaka jest prawda - dobrze wiecie, gdy wyłączacie internet i zostajecie z myślami sam na sam.
Większość z was nie wyjedzie bo nie będzie
Oczywiście w internecie wszyscy piszą: "to wyjadę do Paragwaju XD". Ale jaka jest prawda - dobrze wiecie, gdy wyłączacie internet i zostajecie z myślami sam na sam.
Większość z was nie wyjedzie bo nie będzie
WielkiNos +58
Faceci nawet nie wiedzą, że takie rzeczy się dzieją, bo ich to nie dotyczy.
#warszawa #pieklokobiet #molestowanie #truestory #logikaniebieskichpaskow
#warszawa #pieklokobiet #molestowanie #truestory #logikaniebieskichpaskow
Hej,
zakupiłem sobie w ikea bardzo drogą patelnie (http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90207336/) - stwierdziłem, że raz w życiu się szarpnę co by wreszcie można ugotować porządną jajecznicę.
Niestety mam taki problem, że wszystko do niej przywiera. Chociaż może przywiera to słabo powiedziane. Jak zrobię jajecznicę z 6 jajek to szacuję że 4 zostaje na "stałe" przyklejone do patelni i zostaje tylko odklejanie siłą - przykład takiej operacji na załączonym obrazku.
Posiada ktoś z Was taką patelnię? W instrukcji jest napisane, żeby najpierw rozgrzać patelnie i smażyć dopiero jak patelnia nieco ostygnie (wiadomo technologie rodem z NASA) natomiast próbowałem różnych podejść zawsze z tym samym efektem (używam kuchni indukcyjnej).
Co robię źle?
albo zwyczajnie jest badziewna i powinieneś ją zwrócić.
swoją drogą, kiedyś miałem ceramiczną, była zajebista dopóki jakiś idiota na stancji nie zalał jej zimną wodą zaraz po smażeniu. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Po pierwsze – nie wolno jej przegrzewać powyżej 250 stopni Celsjusza. Jeśli przegrzejemy ją kilka razy, zacznie nadmiernie przypalać i do smażenia będzie trzeba używać sporej ilości tłuszczu. Proszę pamiętać, że temperaturę 250 stopni Celsjusza palnik, czy płyta osiągają w mgnieniu oka, stąd należy, po rozgrzaniu patelni, zmniejszyć płomień, czy temperaturę
Żeby móc smażyć w stosunkowo wysokich temperaturach, a równocześnie nie przegrzewać patelni, warto stosować oleje wysokotemperaturowe. Można smażyć na
Poczytaj o wypalaniu patelni:)
W.skrócie: nalej oleju i go spal aż patelnia zrobi się brązowa, później się patelni nie myje.
Mam takie dwie bo promocja:(
Nigdy więcej.
Pic rel.
Jeśli chodzi o jajecznicę, spróbuj
1. Rozbić jajka w innej misce, wymieszać w niej jajka.
2. Wlać masę do nierozgrzanej patelni
3. Zacząć podgrzewać w tym samym czasie mieszając. Jajka będą się ścinały powoli, przywierały do patelni, ale zaczniesz drewnianą łyżką 'zeskrobywać', to co będzie przywierać do patelni.
4. Zdejmujesz, jak osiągniesz upragnioną konsystencję ;P ( ścięta bardziej lub mniej )
lub opcja inna:
Użyj tłuszczu. Pamiętam, że dobrze smakowała
Stalowa patelnia jest zajebista, ale trzeba się jej "nauczyć", a ona musi się "nauczyć kuchenki. Zwróć uwagę, że w najlepszych restauracjach używa się praktycznie tylko patelni stalowych, więc nie mogą być takie złe.
Mam nadzieję, że nie smażyłeś tych jajek bez tłuszczu? Bo to największa głupota, jaką można zrobić.
Poczytaj sobie trochę o patelniach stalowych, a jest szansa, że jeszcze będziesz ją chwalić ( ͡
i działa. Tylko że moja patelnia stalowa ma już swoje lata i nie trzeba jej już przyzwyczajać do kuchenki. Zanim skorzystasz ze sposobu z filmiku, smaż przez jakiś czas jakieś delikatne i mniej wymagające potrawy.
Podgrzewasz do najlepszej temperatury i wtedy zaczynasz smażenie. Easy.