Aktywne Wpisy
velri +7
Viado +14
Jak to jest z zarobkami w IT? Na wykopie co drugi zarabia 35-40k na rękę, wśród znajomych też coraz częściej się to słyszy. Tymczasem jak się popatrzy na rynek pracy to jest dramat. Portale ogłoszeniowe czy juistjoin.it to maksymalne widełki dla seniora to 30k brutto i to jeszcze przy braniu na sobie obowiązków tech leada. Skąd wy ludzie bierzecie te oferty pracy gdzie tyle płacą?
Obecnie zarabiam 17k na rękę i przy
Obecnie zarabiam 17k na rękę i przy
Ekstrakt 25% wag., alkohol 10% obj.
Odpuściłem parę ostatnich piw tego browaru ze względu na spadek jakości i opinie znajomych.
Natomiast Imperial Milk Stout'a odpuścić nie mogłem :) Ledwo dotarł do mojego sklepu (dostałem z zaplecza).
Etykieta jest po prostu świetna! Podkreślenie kooperacji przez dwa kolory na etykiecie również pasuje do nazwy piwa. 10/10
Wygląd:
prawie czarne, lekko mętne, piana bardzo ładna, drobnopęcherzykowa, brązowa, powoli znika, ale zostawia ładny lacing
Aromat:
bardzo słodki, czekoladowy, alkoholowy, słonecznikowy (jest też taki zapach... trawy? rzeżuchy? coś zielonego)
Smak i odczucia:
jak pyszne tiramisu w płynie... pełne, słodkie, zdecydowanie czekoladowe, alkoholowe... ale jest też piwnie - nasycenie niskie, goryczka średnia - wszystko bardzo dobrze zbalansowane
Ogólnie:
bardzo dobre piwo deserowe, świetny przykład Milk Stouta, tylko, że podwójny ;)
Kupiłbym drugą butelkę do leżakowania, ale moim zdaniem byłoby zdecydowanie za słodkie, gdyby nie alkohol.
Zapraszam do obserwowania - #peterpije
#piwo #craftbeer #browarhipster #pijzwykopem
Kraftwerk nie umie robić piw, nigdy nie wypiłem żadnego takiego w stylu "wow", a za to wypiłem z 2-3 w stylu "zlew"
A taka ilość osadu drożdżowego to wcale nie powód do dumy, nie powinna nawet być w domowych piwach. Może jakby
@Neesh: Mógłbym Ci wymienić parę gorszych piw.