hej Mireczki ktos mi powie co pije, znalazlem toto na strychu u babuni, lezalo kilka albo kilkanascie lat, bylo otwarte ale wypite malutko wiec wzialem i sacze, zatruje sie czy zdrowy bede #pijzwykopem #w----y #brandy #a-----l #koniak
@Dimi: > Brandy czyli destylowane wino. Cognac czyli brandy pochadzace z regionu Cognac i wyrabiane wg specyficznej receptury Courvoisier czyli jedna z glownych marek koniaku, uzywa "przydomka" "koniak napoleona" , emblemat napoleona jest na kazdej butelce courvoisiera, jeden rodzaj nazywa sie dodatkowo "Napoleon" (jest to dosc drogi koniak, ok 125-150 euro za butleke)
@ArcziMiszcz: e panie tu coś wykorzystują pijanego dimiego bo najpierw pytasz co pijesz a potem ekspert ejjj no ja tu taki słaby ogar a ty mi tu komplikujesz. lepiej byś polał a nie...
@ArcziMiszcz: to co pije jest ohydne jak kazde brandy i koniak i wykreca morde ale potem jak juz przelkniesz to pokazuje sie ciekawy smak, poza tym ma gwiazdki a to one chyba oznaczaja ile lezakowal
#pijzwykopem #w----y #brandy #a-----l #koniak
#naprutymotznobaczynabledybogrammarnatziniespi
Cognac czyli brandy pochadzace z regionu Cognac i wyrabiane wg specyficznej
receptury
Courvoisier czyli jedna z glownych marek koniaku, uzywa "przydomka" "koniak
napoleona" , emblemat napoleona jest na kazdej butelce courvoisiera, jeden
rodzaj nazywa sie dodatkowo "Napoleon" (jest to dosc drogi koniak, ok 125-150
euro za butleke)
słuchaj, tym się zasugerowałem
http://forum.gazeta.pl/forum/w,524,54243010,54243010,koniak_brandy_wielka_roznica_.html
drugi post
nie nabijaj k----m wyświetleń, zacytuje
"W sprawie koniaku: nie ma koniaku "Napoleon". Napoleon to
może jakiś spec się wypowie rano bo w sumie to ciekaw jestem